Biztosítás váltás 2011

biztosítás váltás 2011

Ami a biztosítás váltást illeti, nos, arról nagy általánosságban elmondható, hogy a kötelező biztosítás 2011 kivételével, jelentős változások nem álltak be a biztosítás váltás 2011 területén. Legyen szó bármely típusú biztosításról is, akár cascóról, akár lakásbiztosításról, akár flottabiztosítáról, stb…, a biztosítás váltásnak az egyik jeles dátuma továbbra is a biztosítási évfordulóhoz kötődik. Vagyis a biztosítás váltás 2011 intézését a biztosítási évfordulónk előtt el kell kezdenünk, hiszen korábbi szerződésünket mindig írásban, a biztosítási évfordulónknál minimum 30 nappal korábban kell jelenlegi biztosítónk tudomására hozni. Érvényben lévő biztosításunk felmondása után keríthetünk sort az új biztosító kiválasztására, vagyis a biztosítás váltás 2011 tulajdonképpeni aktusára.

A kötelező biztosítás 2011 esetében a biztosítás váltás 2011-ben azért változott a korábbi biztosítói gyakorlathoz képest, mert az egységes biztosítási évforduló 2011-től már nem vonatkozott azon gépjármű (autó, motor, stb…) tulajdonosokra, akik 2010. januárja után vásárolták gépjárművüket. Nálunk már a szerződés megkötésének időpontja képezte, képezi a biztosítási évforduló időpontját, így a biztosítás váltás, a kötelező váltás időpontját is. Voltaképpen ezzel a jogszabály módosítással a kötelező esetében is a más biztosítástípusoknál megszokott gyakorlat érvényesült, vagyis az egyéni biztosítási évforduló intézménye lépett életbe.

Biztosítás váltásra 2011-ben sem csak saját akaratunkból keríthetünk sort, a biztosító is felmondhatja érvényben lévő szerződésünket, például díjnemfizetésre hivatkozva. Ilyenkor azonban pótdíjat is kell fizetnünk.

Ha a biztosítási évforduló kapcsán szeretnénk sort keríteni a biztosító váltásra 2011-ben, előtte érdemes átböngészni az egyes biztosítók ajánlatait is, hogy valóban az árban és szolgáltatásban számunkra egyaránt megfelelő biztosítást választhassuk a széles kínálatból.

Időt takaríthatunk meg, ha a biztosítók ajánlatainak mérlegeléséhez, a biztosítás váltás 2011 kapcsán, egy jó online biztosítás kalkulátor 2011 segítségét is igénybe vesszük. Az alkusz cégek által üzemeltetett kalkulátorok ugyanis, több tucat biztosító naprakész ajánlatával ismertetnek meg minket, ár és szolgáltatás alapján mindjárt rangsorolva is ezeket. Nekünk csupán néhány alapadatot, a biztosítandó tárgyra, értékre, ingatlanra vonatkozó kérdést kell megválaszolnunk ahhoz, hogy a biztosítás váltás 2011 szempontjából releváns információk birtokába kerüljünk.

Az online kalkulátorokat azért is érdemes lehet segítségül hívni, mert választásunk megkönnyítése mellett, a szerződés online megkötésének lehetőségét is felkínálják, adott esetben pedig még arra is lehetőséget nyújtanak, hogy díjnemfizetés miatt felmondott szerződésünket az adott biztosítónál egy gyors gombnyomással újrakössük.

Ezáltal a biztosítás váltás 2011-ben gyorsan, kényelmesen lebonyolítható, semmiféle rizikóval nem jár, sőt! Egyes biztosítók bizonyos biztosítások kapcsán még különleges kedvezményeket is ajánlanak azon ügyfeleiknek, akik a személyes biztosítás megkötése helyett, szerződésük online megkötése mellett döntenek.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek