Kgfb 2011

kgfb 2011

A kötelező gépjármű felelősség biztosítás, vagyis a kgfb 2011-ben számos változáson esett keresztül. Bár sokan díjainak emelkedését várták például a díjkalkulációt befolyásoló, a gépjárműveket azok motorjának teljesítménye alapján csoportosító rendszer bevezetésétől, a korábbi hengerűrtartalom szerinti besorolás helyett, ez a kgfb esetében mégsem következett be, sőt egyes biztosítóknál akár a tavalyi árakhoz mérten is kedvezőbb összegért köthettek kgfb 2011-et a gépjármű tulajdonosok.

Az új besorolás viszont csak egy változás volt a kgfb 2011 életében. Az egységes, december 31-i biztosítási évforduló is megszűnt azok számára, akik 2010. január 1-e után vásároltak új, illetve használt gépkocsit. Rájuk a törvénymódosítás értelmében már a kgfb 2011 szerződés megkötésének időpontja vonatkozik biztosítási évfordulóként, így meglévő szerződésüket is ezen időpont előtt legkésőbb 30 nappal hozhatják biztosítójuk tudtára írásban, ha a kötelező váltás, a biztosítás váltás mellett döntenek.

Szintén a kgfb 2011 háza táján történt változás az a nemrégiben, június 15-én bevezetett rendelet, melyet a bónusz-malusz rendszerében hoz majd, várhatóan 2015-re jelentősebb változásokat. A rendelet jelen formájában a KÁNYA-rendszer, vagyis a Kártörténeti Nyilvántartásrendszer értelmében csupán könnyebbséget jelent az autósok számára, lévén egy esetleges biztosító váltás során már nem nekik kell igazolást, kártörténeti igazolást hozniuk korábbi biztosítójuktól, hanem ezeket az adatokat a számítógépes rendszer segítségével a két biztosító egymás közt intézi, a vonatkozó információk lekérésével.

Ez az új rendszer egyelőre nem érinti viszont egyetlen gépjármű tulajdonos megszerzett bónusz vagy malusz osztályát, a rá vonatkozó kedvezmények, vagy pótdíjak összegét.

Szintén a kgfb 2011 változásai közt említhetjük a flottabiztosítás 2011-es változásait, miszerint a flotta létszáma 2011-ben minimálisan 5 gépjárműre változott, vagyis legkevesebb öt gépjárműre lehet flotta biztosítást kötni, e létszám alatt nem.

A kgfb 2011-ben nem történt változás viszont a biztosítók azon kötelezettségében miszerint a következő év kgfb díjait 2011. november1-jéig kell nyilvánosságra hozniuk, hisz sokak számára még mindig az egységes, december 31-i egységes biztosítási évforduló vonatkozik.

Szintén nem változott, nem szűkítették a gépjármű tulajdonosoknak azon lehetőségét, miszerint a CASCO 2011 és a kgfb 2011 együttes kötésére is lehetőségük van, ha a biztosítási díjukat csökkenteni szeretnék és többféle kártípussal szemben is szeretnénk hathatós védelemmel felvértezni magukat.

A kgfb 2011 esetében ugyancsak a biztosítási díj minimalizálását, csökkentését szolgálta számos új típusú kedvezmény bevezetése, például a tanárkedvezményé, de számos biztosító akkor is kedvezményeket biztosít ügyfelének, ha kötelezőjét online úton köti meg, illetve, ha az adott biztosítónál esetleg más típusú, például lakás-, vagy otthonbiztosítással is rendelkezik.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek