Kötelező 2011

kötelező 2011

A legtöbbet változó biztosítás 2011-ben minden kétséget kizáróan a kötelező 2011 volt, még akkor is, ha a biztosítók termékkínálata menetközben is bővült számos új biztosítással, például a Széchenyi tervhez kötődő vagyonbiztosításokkal, és az utas-, sportbiztosítások is rengeteget fejlődtek.

A legtöbb szabályozást elszenvedett biztosítás 2011-ben mindezek dacára is a kötelező 2011 volt, gondoljunk csak az egységes biztosítási évforduló részleges megszüntetésére, a kötelező biztosítás díjak 2011 új kalkulációjára, mely már nem a gépjármű hengerűrtartalmát, a megkötése esetében, annak motorjának teljesítményét veszi alapul. És ha mindez nem volna elég, június közepén a kötelező 2011 bónusz-malusz rendszerében is változások álltak be.

A hatályos törvényrendelet ugyan nem fenyegeti eddigi bónusz-malusz besorolásunkat, csupán arról van szó, hogy az úgynevezett Kártörténeti Nyilvántartásrendszer (KÁNYA-rendszer) értelmében a gépjármű tulajdonosokat nem terheli az a kötelezettség, hogy kártörténeti igazolásukat egy esetleg kötelező váltás, biztosító váltás esetén maguk kérjék ki korábbi, meglévő biztosítójuktól, hanem ezeket az adatokat az egyik biztosító számítógépes rendszeren keresztül juttatja el a másik biztosító részére.

Az új rendszer, mely Európa számos nagyvárosában már bizonyította hatékonyságát, várhatóan 2015-től kerül tényleges bevezetésre. Ez a papírmunka eltörlése mellett azt is maga után vonja, hogy a gépjármű tulajdonosoknak nyújtható kedvezményeket egy-egy biztosító maga, szinte teljesen önkényesen határozhatja meg, maximum versenytársai ajánlatait figyelembe véve, hogy maga is versenyképes maradhasson a biztosítási piacon.

Szintén a kötelező 2011-es módosításai során, mellett kell megemlítenünk a flotta biztosítást érintő szabályozást, mely a flottában szereplő gépjárművek létszámát minimálisan ötben határozta meg.

Nem hozott viszont változatást az a tény, hogy a biztosítóknak a kötelező 2011 után esedékes 2012-es díjakat ez év november 1-jéig kell nyilvánosságra hozniuk, hisz azok számára, akik 2010. januárja előtt vásárolták gépjárművűket továbbra is az egységes december 31-i biztosítási évforduló vonatkozik.

Szintén változatlan maradt, hogy a kötelező 2011 és a CASCO 2011 együttes lehetőségére is módunk nyílik, módunk nyílt, mely elsősorban biztonságérzetünk növelése mellett, azért is előnyös, mert így jelentős összegeket takaríthatunk meg ahhoz képest, mintha a kettőt külön-külön kötnénk meg.

Ha 2011-ben is jó biztosítást szeretnénk kötni, érdemes lehet igénybe venni az online kalkulátorok, például a kötelező biztosítás kalkulátor 2011, vagy a CASCO kalkulátor 2011 segítségét is, hisz így szinte biztosak lehetünk abban, hogy a piacon elérhető összes kötelező 2011-es módozatát, díjszabását és kötésének feltételeit megismerhetjük. Sőt a legkedvezőbb kötelezőt 2011-ben közülük akár online úton is megköthetjük a kalkulátorok segítségével, melyeket az alkusz biztosítók működtetnek.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek