Kötelező biztosítás 2011 díjak

kötelező <a href=biztosítás 2011 díjak' title='kötelező biztosítás 2011 díjak' border='0' />

A biztosítók kötelezettségei közé tartozik, hogy a következő évi kötelező biztosítás díját, mindig a tárgyévet megelőző év október 30-áig kell nyilvánosságra hozniuk. Ezt cselekedték a kötelező biztosítás 2011 díjak esetében is, melyet 2010. október 30-án ismertettek az érintettekkel. Ennek következtében a gépjármű tulajdonosok már novemberben elkezdhették böngészni az alkusz biztosítók által működtetett online kötelező biztosítás kalkulátor 2011-et, hogy mielőbb tudomást szerezzenek a kötelező biztosítás 2011 díjak alakulásáról, és kötelezőt, biztosítót válthassanak, abban az esetben, ha rájuk a korábban mindenkire érvényes egységes biztosítási évforduló vonatkozott még.

A kötelező biztosítás 2011 díjak, természetesen az év során sem évülnek el, nem változnak, így akikre a törvény-, jogszabály módosítás miatt már nem az egységes, hanem az évközbeni saját biztosítási évforduló vonatkozik, azok is nyugodtan segítségül hívhatják az online kalkulátorokat.

Az új biztosítási évforduló, melyet a kötelező biztosítás 2011 szerződés megkötésétől datálnak, azokra vonatkozik, akik új, vagy használt gépjárművűket 2010. januárjában, vagy azt követően vásárolták.

A kötelező biztosítás 2011 díjak alakulásába beleszólt az a törvényi változtatás is, miszerint a korábbi, a gépjármű hengerűrtartalma alapján számított éves kötelező biztosítás díjakat 2011-től már a gépjárművek motorjának teljesítménye után kell fizetni.

Ettől függetlenül, bár sokan a kötelező biztosítás 2011 díjának drasztikus emelkedésétől tartottak, épp ennek ellenkezője, a 2010-es adatokhoz viszonyítva, a kötelező biztosítás 2011 díjak esetében 10-15 százalékos csökkenés állt be. Ez részint annak is köszönhető, hogy a biztosító társaságok olyan új kedvezmények bevezetésére vállalkoztak, mint a pedagógusok számára igénybe vehető tanárkedvezmény, de ugyanide kell sorolnunk az úgynevezett lakásbarát kedvezményt is.

A kötelező biztosítás 2011 díjakon akkor is spórolhatunk, ha a kötelező biztosítás 2011-et az online kalkulátorokon keresztül, az interneten át kötjük meg. Sok alkusz biztosító és vele partnerviszonyban álló biztosító ugyanis már magát az online kötést is grátisz kedvezményekkel honorálja.

Szintén a kötelező biztosítás 2011 díjak lefaragását érhetjük el azzal is, ha a CASCO biztosítás 2011-et és a kötelező biztosítás 2011-et együtt kötjük meg. Ilyenkor ráadásul egyes biztosítóknál még arra is lehetőségünk nyílhat, hogy kötelező bónuszainkat CASCO bónuszokká számítassuk át.

Ahhoz, hogy a számunkra legideálisabb, legkedvezőbb árfekvésű kötelező biztosítás 2011 mellett dönthessünk, valóban érdemes segítségül hívni a kötelező biztosítás kalkulátor 2011 segítségét, hisz így minden biztosító ajánlatával megismerkedhetünk, ráadásul alapadataink megadása után, az alkusz biztosító kalkulátora mindjárt azt is tudomásunkra hozza, a fennebbieken túl esetleg milyen egyéb kedvezményekre lehetünk jogosultak. Választásunkat pedig azzal könnyíti meg, hogy a biztosítók ajánlatáról rangsort készít, így kiemelt helyen elsőként azokat a kötelező biztosításokat találjuk meg, melyek díja a legalacsonyabb. Érdemes persze a szolgáltatás, és a fedezet alapján is megvizsgálni az egyes kötelező biztosításokat és nem pusztán a kötelező biztosítás 2011 díjak ismeretében határozni arról, végül melyik biztosítónál kötjük meg éves kötelezőnket.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek