Kötelező biztosítás felmondása 2011

kötelező biztosítás felmondása 2011

Mint minden biztosítást általában, leszámítva az olyan határozott, rövid időre kötött biztosítástípusokat, mint például az utasbiztosítás, a kötelező biztosítás felmondását is mindig a kötelező biztosítás évfordulója előtt lehet hivatalosan felmondani. Felmondási szándékunkat mindig az évfordulót megelőző legkésőbb 30 nappal korábban kell biztosítónk tudomására hozni. A kötelező biztosítás felmondása 2011-ben, azért okozhat, okozhatott egy kis problémát a gépjármű tulajdonosoknak, mert míg korábban mindenkire egységes biztosítási évforduló vonatkozott, ezt 2010-ben megszüntették. Vagyis azok számára, akik 2010. januárjában, vagy azt követően vásároltak használt vagy új gépjárművet már a kötelező biztosítás szerződés megkötése szolgáltatja a biztosítási évforduló számítási alapját. Ez az a dátum, melyhez a felmondás 30 napos határidejét igazítanunk kell.

A kötelező biztosítás felmondása 2011-ben tehát ugyanazon papírformák szerint zajlik, mint zajlott korábban, csupán a határidőkre kell fokozottabban odafigyelni, ha nem szeretnénk lecsúszni a kötelező váltás, a biztosító váltás lehetőségéről.

A kötelező biztosítás felmondása 2011-ben is tehát a felmondási nyilatkozathoz kötött, mely megfogalmazásában nagy segítségünkre lehetnek az alkusz biztosítók által közzétett felmondó nyilatkozati sémák is. A kötelezően feltüntetendő adatok helyére természetszerűleg a ránk és saját gépjárművünkre vonatkozó adatokat kell beírni, továbbá a levélben fel kell tüntetni, hogy a biztosítás felmondására a biztosítási évforduló kapcsán kerítünk sort.

Ha nem szeretnénk magunk vesződni a felmondási nyilatkozat megírásával, ahogy a korábbi évek gyakorlatában, úgy a kötelező biztosítás felmondását 2011-ben is rábízhatjuk arra az alkusz cégre, melyen keresztül meglévő kötelezőnket szeretnénk egy kedvezőbb konstrukciójú, alacsonyabb árfekvésű kötelezőre cserélni. Ilyenkor csupán egy megbízási, felhatalmazási szerződés aláírására kell sort kerítenünk, melyben az alkusz céget felruházzuk azzal a joggal, hogy a választott biztosító felé ügyünkben eljárjon és intézze helyettünk a kötelező biztosítás felmondását 2011-ben.

Bár a kötelező biztosítás felmondása 2011-ben sokak számára évközben esedékes, és eltér a korábbi, december 31-i egységes évfordulótól, a biztosítóknak az éves kötelező díjakat továbbra is október 30-ig kell nyilvánosságra hozniuk.

A kötelező biztosítás felmondását 2011-ben sem csak mi, gépjármű tulajdonosok kezdeményezhetjük, a biztosító ugyanúgy sort keríthet rá, ha a kötelező biztosítás esedékes díját nem törlesztjük. Ilyenkor kötelező biztosítás szerződésünk díjnemfizetés címén szűnik meg. Ha ez történik kötelező biztosításunkat ma már az alkusz cégek online kalkulátorain keresztül, a kötelező biztosítás kalkulátor 2011-en keresztül is újraköthetjük, anélkül, hogy ki kellene tennünk lábunkat a lakásból és vállunkra vennénk a személyes ügyintézés összes nyűgét-baját.

A kötelező biztosítás felmondása 2011-ben a korábbi hengerűrtartalom alapján számított kötelező biztosítás díjak megszüntetése miatt is esedékes lehet azok számára, akiket a motor teljesítményének besorolása szerint kalkulált kötelező biztosítás 2011 díjak esetlegesen rosszul, hátrányosan érintenek. Azonban, mint mindenkinek, ezeknek a gépjármű tulajdonosoknak is fokozottan kell figyelniük arra, mikorra esik biztosítási évfordulójuk.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek