Balesetbiztosítás

balesetbiztosítás

Ha a balesetbiztosítás kerül szóba, sokaknak kapásból az utasbiztosítások jutnak eszébe, melyeknek valóban nélkülözhetetlen részét képezik beépített moduloként, de ez, azért nem merül ki ennyiben. Hiszen nemcsak akkor érdemes kötnünk, ha hosszabb, rövidebb külföldi útra készülünk, de akár mindennapjaink során is nagy segítséget jelenthet egy balesetbiztosítás védelme. Hisz balesetek, katasztrófák sajnos mindenhol, a nap bármely percében történhetnek, gondoljunk csak a számos áldozatot szedő, igen gyakori közúti balesetek egyikére, másikára. Vagy a téli időszakban a háztetőkről lógó méteres jégcsapokra, melyek szintén súlyos veszélyeket hordoznak magukban, a legrosszabb esetben akár életveszélyes sérüléseket is okozhatnak.

És még hosszasan sorolhatnánk a példákat, hol és milyen körülmények között történhet velünk olyan tragédia, melynek elsősorban anyagi jellegű következményein, egy jó balesetbiztosítással tarsolyunkban, akár jelentős mértékben enyhíthetnénk is.

Balesetbiztosítást persze nemcsak egyénileg köthetünk, több biztosítónál megtehetjük ezt az egész családra együttesen, és létezik ezenfelül az úgynevezett csoportos balesetbiztosítás is.

A megfelelő típus kiválasztásában szintén óhatatlan nagy segítségünkre lehetnek az alkusz biztosítók által fenntartott online balesetbiztosítás kalkulátor, akárcsak a kötelező biztosítás, vagy a CASCO, stb… esetében. Ezek az online rendszerek nemcsak a számunkra legideálisabb balesetbiztosítás megtalálásában jelentenek támogatást, a kiválasztott típust rajtuk keresztül akár elektronikus úton át is megköthetjük néhány perc leforgása alatt.

A balesetbiztosítást általában határozott időre, egy évre köthetjük meg. A biztosítási piacon jelenleg elérhető egyik legolcsóbb konstrukció havi ezer forintos pluszkiadást jelenthet számunkra, cserébe viszont számtalan esetben (például rokkantság, kórházi ellátás finanszírozása, műtétek költségtérítése, vagy a sérülésből fakadó munkaképtelenség esetén különféle járadékok folyósítása) támaszkodhatunk a szolgáltatásaira.

Ha a nem várt baleset bekövetkezett, nem elég, hogy balesetbiztosítással rendelkezünk, a balesetet mielőbb a biztosítónk tudomására is kell hoznunk, hogy az általa nyújtotta szolgáltatásokra jogosulttá váljunk. Ezt egy hivatalos formanyomtatvány, az úgynevezett balesetbiztosítási igénybejelentő okmányon keresztül tehetjük meg, melyet online formátumban le is tölthetünk a nagyobb biztosítók, alkusz biztosítók elektronikus oldaláról.

Míg a legolcsóbb egyéni csomag éves szinten 12 ezer forintos többletkiadással terheli meg büdzsénket, ennek duplájáért már egészen komoly balesetbiztosítást is köthetünk, mely rokkantság esetén akár 2 millió forintot, egy egyszerű csonttörés esetén pedig akár 10 ezer forintot is jelenthet számunkra. Érdemes tehát megfontolni csupán az ár, vagy a fedezetek figyelembe vételével döntünk-e a választott típus mellett.

Megkötése előtt, melyet a biztosítók egyébként nem kötnek előzetes orvosi vizsgálathoz, tehát érdemes valóban alaposan szétnézni a biztosítók ajánlatai között, hisz a különböző, egyes biztosítóknál eltérő fedezeteken túl, számos társaság akár kedvezményes balesetbiztosítás kötésre is lehetőséget nyújt, ha ugyanannál a biztosítónál más biztosítással, például cascóval, kötelezővel, vagy bármilyen más egyéb biztosítással is rendelkezünk.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek