Biztosítás kalkulátor

biztosítás kalkulátor

A biztosítás kalkulátor nem más, mint azon alkusz biztosító által üzemeltetett tarifáló rendszer, mely minden laikus biztosítási ügyfélnek óhatatlanul jelentős segítséget nyújt, ha biztosítás kötésen, online biztosítás kötésen töri a fejét. Egy jó biztosítás kalkulátor a teljes biztosítási piac feltérképezése mellett, arra is képes, hogy igényeinknek hangot adva kellőképp személyre szabhassuk biztosításunkat, hogy a teljes kínálatból mindig a szolgáltatásban és árban számunkra legmegfelelőbb ajánlatot választhassuk ki. Kényelem, gyorsaság, megbízhatóság – akár ezek is lehetnének az online biztosítás kalkulátorok jelszavai.

Legyen szó bármilyen biztosításról is, lakásbiztosítás, otthonbiztosítás, munkanélküliség biztosítás, flotta biztosítás, ma már nehéz lenne olyat mondani, aminek ne lenne speciális biztosítás kalkulátora. Az alkusz biztosító honlapján ezeket mind rendre megtaláljuk, de léteznek az interneten olyan gyűjtőoldalak is, melyek külön felületen listázzák a világhálón fellelhető összes, különböző alkusz biztosító által működtetett biztosítás kalkulátort.

Ha tudjuk, milyen biztosítást szeretnénk kötni, nincs egyéb dolgunk, mint kiválasztani a megfelelő biztosítás kalkulátort. A biztosítás kalkulátorok, légyen szó bármely biztosítástípusról, rendszerint azonos szisztematika alapján működnek. Néhány a biztosításra vonatkozó és személyes jellegű kérdés megválaszolása után máris megkapjuk adataink alapján, mely biztosítónál vagyunk jogosultak a biztosítás kötésre, és azt milyen feltételek, díjszabások mellett tehetjük meg.

Ilyen a biztosítás kalkulátor által kért adat lehet például lakás-, otthonbiztosítás esetén az ingatlan építési éve, gépjármű biztosítás esetén a jogosítványunk megszerzésének dátuma, stb…, csupa olyan adat, mely tényleg a biztosítás megkötéséhez szükséges.

A biztosítás kalkulátor használatának előnye, többek közt, hogy nem kötelez semmire. Ha beütöttük adatainkat, tájékozódtunk az ajánlatokról, senki sem fog sürgetni bennünket, hogy azon nyomban itt és itt kössük meg biztosításunkat, ami például személyes ügyintézés során, azért előfordulhatna. Mindenféle presszió nélkül, magunk határozhatunk afelől, mikor és melyik biztosítás megkötése mellett döntünk. A biztosítás kalkulátor listái, grafikonjai, felállított rangsora alapján csupán kapaszkodót nyújt a biztosítási rengetegben, és segít eligazodni az egyes ajánlatok között. Ettől még nem kell óhatatlanul az első helyen ajánlott biztosítóval szerződnünk.

A biztosítás kalkulátor nemcsak a megfelelő biztosítás kiválasztásában segít, de módot nyújt arra is, hogy biztosításunkat is elektronikus úton kössük meg. Ez esetben az alkusz megbízási szerződést is alá kell írnunk, így tud az alkusz biztosító nevünkben eljárni a kiválasztott biztosító felé. Ez a szerződés nem kötelez bennünket külön díjfizetésre, ahhoz, hogy az online biztosítás érvényes legyen csupán a biztosítás díját kell minden esetben a megadott feltételek szerint rendeznünk.

A biztosítás kalkulátorok említésekor szóba került már a gyorsaság, használatuk tényleg nem vesz igénybe több időt, mint maximum negyedórát és a kényelem is. Gondoljunk csak bele, ügyeinket, magát a biztosításkötést akár hétvégén, éjszaka, vagy szabadidőnkben is könnyen elintézhetjük, anélkül, hogy fel kéne öltöznünk, kilépni lakásunkból. Nem kell felkeresni az egyes biztosítókat, hogy tudomást szerezzünk ajánlataikról, nem kell személyesen ügyintézni, sorban állni, nincsenek formaságok.

Aki a személyes kapcsolatok híve és idegenkedik a gépektől, gépek nyújtotta szolgáltatásoktól, annak pedig megnyugvást jelenthet, hogy online biztosítás kötés esetén is bármikor kapcsolatba léphet az alkusz biztosító szakembereivel, akik készséggel állnak rendelkezésére minden felmerülő kérdés, vagy probléma megoldása kapcsán. Az internet, az online kötés tehát nem jelent automatikusan személytelenséget is, sőt!

CASCO kalkulátor

CASCO kalkulátor

CASCO számítás, CASCO kalkulátor Az online szolgáltatók CASCO kalkulátorainak segítségét mindenképp érdemes igénybe vennünk, akár CASCO-T kötnénk, akár csak a hazai biztosítási piac kínálatáról kívánnánk tájékozódni. A kalkulátorok alig néhány perc alatt felvázolják lehetőségeinket, az egyes opciókon belül több, személyre, gépkocsira, motorkerékpárra szabott lehetőséget vázolva elénk, figyelembe véve az egyéni kedvezményeket is, melyekre jogosultak lehetünk (közalkalmazottak, mozgássérültek, kiskorú gyerekek szülei, stb…). Mi több, egyes portálokon keresztül nemcsak használt, de finanszírozott gépjárművekre is használhatjuk a CASCO kalkulátor.


Kötelező biztosítás kalkulátor

kötelező biztosítás kalkulátor

A kötelező biztosítás, gépjármű biztosítás kalkulátorokat, mint ingyenes online szolgáltatást, akkor érdemes igénybe vennünk, ha év közben új gépjárművet vásárolunk, illetve a biztosítóváltás időszakában november hónaptól, amikor összevetve az összes biztosító ajánlatát, kiderül az is, érdemes-e egyáltalán kötelezőt váltanunk. Az év első 10 hónapja az új kötés, az utolsó két hónap pedig a biztosítóváltás folyamata, de természetesen az utóbbi esetben is köthetünk új biztosítást.


Utasbiztosítás kalkulátor

utasbiztosítás kalkulátor

Nemcsak az online lakásbiztosítás, sportbiztosítás, vagy épp a csoportos utasbiztosítás megkötésére nyílhat módunk elektronikus úton keresztül, ezt az utasbiztosítások minden válfajának esetében megtehetjük, legyen szó akár külföldre szóló utasbiztosításról, akár éves utasbiztosításról. Az online kötést az alkuszcégek és az egyes biztosítótársaságok honlapján található utasbiztosítás kalkulátorok teszik lehetővé, melyek segítségét nemcsak az online kötés előtt érdemes igénybe venni. Már jóval az indulás előtt érdemes lehet átböngészni az utasbiztosítás kalkulátor által listázott, tucatnyinál is többre rúgó utazásbiztosítási ajánlatokat, hogy végül biztosan a céljainknak leginkább megfelelő utasbiztosítás konstrukció mellett dönthessünk.


Lakásbiztosítás kalkulátor

lakásbiztosítás kalkulátor

A lakásbiztosítás kalkulátorokat elsődlegesen online biztosítás kötéskor vehetjük igénybe, ezzel a módszerrel egyedülálló módon, akár finanszírozott lakásra is köthetünk szerződést, de, ha egyelőre csak tájékozódni szeretnék az egyes biztosítótársaságok ajánlatairól, akkor is érdemes igénybe vennünk segítségüket. Hiszen a hazai biztosítási piac széles skálájáról merítenek, néhány perc alatt több variációs lehetőséget tárva elénk. A biztosításkötési folyamat első felében semmilyen személyes adatot nem kell kiszolgáltatnunk, kizárólag olyan kérdéseket kell megválaszolnunk, melyek a megfelelő biztosítási szerződés kiválasztásához szükségesek.


Munkanélküliség biztosítás kalkulátor

munkanélküliség biztosítás kalkulátor

Bár a munkanélküli biztosítás kötés számtalan feltételhez kötött, azt, hogy megfelelünk-e a biztosítók által támasztott követelményrendszernek, egészen egyszerűen ellenőrizhetjük például egy jó munkanélküliség biztosítás kalkulátorral is. A munkanélküliség biztosítás kalkulátor persze nemcsak abban nyújt segítséget, hogy jogosultságunkat megállapítsuk, magának a biztosítás kötésnek a folyamatát is jelentősen lerövidíti, segít az egyes biztosítási ajánlatok összehasonlításában, hogy mindig a számunkra legkedvezőbb biztosítást választhassuk ki a munkanélküliség biztosítások rengetegében.


Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek