Biztosítási hírek

Utasbiztosítás Európai Unióban

Utasbiztosítás – Európai Unió Bár az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál kiváltott uniós tb-kártya a magyar állampolgároknak az Európai Unió tagországaiban, társadalombiztosítási alapon egyazon ellátásokat biztosítja, akár a nevezett ország polgárainak, ez az utasbiztosításokat mégsem helyettesítheti. Bevett gyakorlat az unió országaiban, hogy bizonyos összeget a társadalombiztosítási alapon járó biztosításokért is fizetnünk kell. Az adott ország különböző régióiban és tartományaiban a szolgáltatások is eltérőek lehetnek.


Utasbiztosítás Horvátország

Horvát és magyar szakemberek szerint sem érdemes uniós tb-kártya és külön utasbiztosítás nélkül elindulni az Adriára. Noha a hatályba lépett magyar-horvát szociális biztonsági egyezmény szerint a hazánkban egészségügyi szolgáltatásban részesülő személyek; a biztosítottak, nyugdíjasok és kiskorúak horvátországi nyaralásuk idején egyazon feltételekkel jogosultak a sürgősségi ellátásokra, akár a horvát biztosítottak, a szükséges ellátások nem tartoznak ezek körébe.


Az internet még nem jó terep

a unit-linked termékek számára

A befektetéshez kötött, úgynevezett unit-linked életbiztosítások sikeres internetes értékesítésére még várni kell - mondta az [origo]-nak Rácz István, a Biztositas.hu Kft ügyvezetője. Több évvel ezelőtt, amikor még a mostani recessziós helyzetnél sokkal jobb állapotok uralkodtak, voltak ilyen jellegű próbálkozások, ám azok már akkor sem jártak sikerrel. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a unit-linked termékeket leginkább személyes értékesítés útján lehet eladni.


Megszűnik az életbiztosítások adókedvezménye

A kormányzati megszorító intézkedések keretében jövőre megszűnik az életbiztosításokhoz kapcsolódó adókedvezmény. Bár ez rövid távon kedvezőtlenül hat a piacra, hosszú távon a szakértők szerint mégsem okoz igazán komoly változást. A befektetési egységekhez kötött életbiztosításokat az adókedvezmény megvonása mellett a válság is sújtja, ám az ilyen megtakarítással rendelkező ügyfeleknek még a jelentős veszteségek láttán sem érdemes felmondaniuk a szerződést.


Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek