CASCO 2011

Ami azt illeti, nos a CASCO 2011-ben lényegesen kevesebb új jogszabály, vagy rendelet módosította, mint a kötelező 2011-et. Mivel a CASCO biztosítás esetében korábban sem létezett egységes biztosítási évforduló, így az nem létezik a CASCO 2011 esetében sem. Azaz mindenkinek a megkötésének dátuma határozza meg, mikorra esik biztosítási évfordulója, amikor akár a CASCO váltásra, a biztosító váltásra is sort keríthet. A kgfb 2011-et ért egyik jelentős változás éppen azt célozta meg, hogy a kötelező esetében is a CASCO 2011-hez hasonló ügymenet érvényesüljön, még ha egyelőre csak részlegesen is.

A CASCO 2011 érvényes díjszabásairól legkönnyebben ki-ki az online CASCO kalkulátor 2011 segédletével értesülhetett. Ezen alkusz biztosítók által működtetett felületeken nemcsak a biztosítási piac 2011-es ajánlatairól szerezhettek tudomást a gépjármű tulajdonosok, egyúttal ellenőrizhették azt is, gépjárművükre, melyik CASCO-t volna érdemes megkötniük. Egy használt autóra vonatkozó, olcsóbb díjszabásút, esetleg egy csak törés-, vagy lopáskárokra, netán totálkárra szorítkozó részleges CASCO-t, vagy egy teljeskörű CASCO-t.

Az online CASCO kalkulátor 2011 módot adott arra is, hogy ki-ki elektronikus úton kösse meg, így is növelve az igénybe vehető kedvezmények körét. Módot adott továbbá a CASCO és a kötelező együttes kötésére is, mely a díjak csökkentése mellett néhány biztosító esetében még azzal a forral is kecsegtetett, hogy a biztosító a gépjármű tulajdonosoknak lehetőséget adott arra, hogy kötelező bónuszaikat CASCO bónuszokra váltsák.

A CASCO 2011 szolgáltatásai körében bővülés jellemezte a motorokra, használt motorokra köthető CASCO biztosításokat is, számos új fedezet jelent meg ezen CASCO biztosítások körében.

A CASCO 2011 esetében sem törölték el a CASCO szüneteltetésének lehetőségét, mely szintén a motorosok számára lehet kedvező abban az időszakban, amikor kétkerekű szemük fényét nem használják, tél lévén garázsban őrzik.

A CASCO biztosításokkal kapcsolatban sokszor a legnagyobb gondot a megfelelő CASCO önrész kiválasztása okozza a gépjármű tulajdonosok számára. Ahogy eddig is, az online kalkulátorok, a CASCO 2011 esetében is hathatós segítséget nyújtottak, nyújtanak ennek könnyebb eldöntésében, hiszen a választott önrészt egy gombnyomás segítségével variálhatjuk és megnézhetjük, melyik önrész mellett hogyan változna az éves díja.

Esetében a CASCO bónusz-malusz rendszerét sem érték olyan jelentős változtatások, mint a kötelező gépjármű biztosítás 2011 esetében, lévén itt eddig is az a gyakorlat érvényesült, hogy a biztosítók egymás közt intézték adataink lekérését, ha a biztosítási évforduló kapcsán a CASCO váltás, a biztosító váltás intézménye mellett határoztunk.

A CASCO 2011-ről végezetül megjegyezhetjük, az online kalkulátorok adatait átböngészve, hogy annak éves díjszabása sok esetben olcsóbbá vált, mint amilyen az azt megelőző években volt.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek