CASCO kalkulátor

CASCO kalkulátor

CASCO számítás, CASCO kalkulátor Az online szolgáltatók CASCO kalkulátorainak segítségét mindenképp érdemes igénybe vennünk, akár CASCO-T kötnénk, akár csak a hazai biztosítási piac kínálatáról kívánnánk tájékozódni. A kalkulátorok alig néhány perc alatt felvázolják lehetőségeinket, az egyes opciókon belül több, személyre, gépkocsira, motorkerékpárra szabott lehetőséget vázolva elénk, figyelembe véve az egyéni kedvezményeket is, melyekre jogosultak lehetünk (közalkalmazottak, mozgássérültek, kiskorú gyerekek szülei, stb…). Mi több, egyes portálokon keresztül nemcsak használt, de finanszírozott gépjárművekre is használhatjuk a CASCO kalkulátor.

Személyes adatainkat sem kell megadnunk a CASCO kalkulátor használatának kezdetén, csak olyan kérdéseket kell, megválaszoljunk, melyek a díjszámításhoz és ahhoz szükségesek, hogy rátaláljunk a megfelelő biztosítási szerződésre. Az alapadatok megadása, valamint a nekünk megfelelő önrészesedés (10-30% általában, de elérheti, akár az 50%-ot is) kiválasztása után kapjuk meg a biztosítók ajánlatait és az éves biztosítási díjakat, mely nemcsak a biztosítótól, a szolgáltatás minőségétől, de a gépjármű extráitól is függ. CASCO kalkulátor használata esetén az extra tartozékok, így például az elektroakusztikai berendezések biztosítására is lehetőségünk nyílik.

CASCO kalkulátorok a biztosítókat közös grafikonon ábrázolják, vagy a díjszabások alapján rangsorolva egy közös oldalon listázzák ajánlataikat, áttekinthetővé téve, melyik lehet közülük számunkra a legkedvezőbb. Az egyes biztosítók konkrét díjain kívül a nyújtott szolgáltatásokról is tájékozódhatunk, így teljes képet kaphatunk az egyes biztosítási termékekről.

A túl alacsony önrészt vállalók, lényegesen magasabb biztosítási díjakra számíthatnak. A CASCO kalkulátor és biztosításkötő rendszerek az önrész kiválasztásában is hathatós segítséget nyújtanak, egyrészt azzal, hogy csupán az adott típushoz párosítható önrészesedéseket ajánlják fel, másrészt, hogy az egyes önrészekhez csatolt díjakat is megmutatják, így lehetővé téve a megfontolt választást. A CASCO kalkulátor használata közben a CASCO önrész akár módosítható is, így nem kell külön papíron számolgatni, adott esetben mennyivel járnánk jobban, rosszabbul, ha mondjuk, mégis csak bevállalnánk egy magasabb önrészt.

Ami a díjakat illeti, a motorra és használt autóra kötött CASCO-k árában, alig van eltérés, átlag 10-30 ezer forintba kerülnek, új autók esetén ez az összeg akár a 60-70 ezer forintot is elérheti. Az árak az általunk igénybe vehető kedvezményektől is nagyban függnek, sokszor akkor is jogosulttá válunk rá, ha a havi, negyedéves fizetés helyett, az éveset választjuk.

Más biztosítóknál a kötelező CASCO, vagyis a náluk kötött kötelező nyújt 20%-os kedvezményt az egyidejűleg náluk kötött CASCO-ból. Illetve köthetünk egyszerűsített, részleges CASCO-kat is (lopás, törés, stb…) a teljeskörű CASCO helyett, melyek természetesen olcsóbbak, igaz, sokszor nem árt melléjük kiegészítő biztosításokat is kötni. Például jó megoldás lehet az önrész CASCO, mely havi plusz néhány ezer forintért cserébe mentesít bennünket az önrész megfizetésétől, ha ne adjisten egy baleset során összetörnénk gépkocsinkat vagy motorunkat.

Az online biztosítás esetében a szerződéskötést is intézhetjük elektronikus úton, ehhez azonban már személyes adatainkat is az alkuszcégek rendelkezésére kell bocsájtanunk. Az online szolgáltató felé az általa emailben küldött meghatalmazást kell aláírva visszaküldenünk faxon, hogy az általunk választott biztosító felé eljárhassanak ügyünkben. A biztosításkötésről ajánlati igazolót kapunk. Finanszírozott autó esetében pedig a bank számára elengedhetetlen engedményező nyilatkozatot is kézhez vehetjük. A kötvényt már a biztosító postázza nekünk.

A CASCO kalkulátorok egy speciális válfaját képviselik az úgynevzett beépített CASCO kalkulátorok, melyekkel azt számolhatjuk ki, finanszírozott gépkocsinknak, hogy alakulnának törlesztő részletei, ha a beépített teljeskörű CASCO biztosítás, vagy esetleg egy részleges CASCO, úgyis, mint a beépített lopás és totálkár CASCO biztosítás mellett döntenénk. Ha a finanszírozó cég ajánlatánál ily módon kedvezőbb CASCO-ra bukkannánk, CASCO váltás során érdemes lehet cselekednünk, illetve amennyiben azt a hitelintézet lehetővé teszi, már a szerződés megkötése előtt tisztázhatjuk, hogy mi nem az ő biztosító partnerével szeretnénk megkötni CASCO szerződésünket.

A CASCO kalkulátorok természetesen nemcsak a finanszírozott gépkocsik esetében tehetnek jó szolgálatot a CASCO váltás során, de a biztosítási évfordulókor minden gépkocsi és motortulajdonosoknak. Hiszen nemcsak a kötelezőt érdemes évente cserélni, ugyanezt a CASCO-val is megtehetjük, ha jelenlegi biztosításunknál kedvezőbb ajánlatra lelünk.

A CASCO kalkulátorok igénybevételével érdemes lehet utánanézni annak is, tényszerűen mennyit spórolnánk egy kötelező CASCO-val, hátha épp így járunk a legjobban!

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek