CASCO kötés

CASCO kötés

Szabadon választott CASCO biztosításunkat többféle módon is megköthetjük. Egyfelől személyesen, besétálva a kiválasztott biztosítótársaság ügyfélszolgálatára is megejthetjük a CASCO kötést, ha sok szabadidővel rendelkezünk és azon régi vágású ügyfelek körét gazdagítjuk, akik jobb szeretik ügyeiket saját kezükben tartani. Másfelől ott a csaco kötés másik kedvelt, népszerű válfaja is, az online CASCO kötés, amikor is egy alkuszcégre bízzuk a tényleges CASCO kötést. Ezesetben a céggel elektronikus úton lépünk kapcsolatba, az alkuszcégek online CASCO kalkulátorainak segítségével kiválasztjuk a számunkra legmegfelelőbb CASCO konstrukciót, majd hagyjuk, hogy a CASCO kötés oroszlánrészét a megbízott cég végezze, bonyolítsa helyettünk.

Adott esetben a CASCO kötés szempontjából éppenséggel mindegy, hogy a teljeskörű CASCO mellett tesszük-e le a voksunk, mely törés, lopás, elemi és tűzkárok esetén is fedezetet nyújt, vagy egy olcsóbb rézleges CASCO mellett döntünk, mely a kárnemeknek csupán egyikére, másikára nyújt fedezetet. Vagy épp extra fedezetek, kiegészítő biztosítások révén szabjuk személyre CASCO-nkat, esetleg mindjárt a kötelező CASCO mellett döntünk, hogy a kötelező biztosítás és a CASCO biztosítás együttes megkötésével csökkentsük az éves biztosítási díjakat.

CASCO-t köthetünk akár új, akár használt, de még finanszírozott gépkocsinkra, motorunkra is, illetve mindazon gépjárművekre, kisteherautó, egyes biztosítóknál hajókra, motorcsónakokra, vitorlásokra, kisrepülőkre is, melyre a CASCO biztosítás érvénye kiterjed, létezik azonban néhány kitétel, melynek illik megfelelnünk, ha úgy határozunk a kötelező biztosítás mellett határozatlan idejű, netán határozott idejű CASCO biztosításra is szükségünk van.

Használt gépjárművek esetében CASCO kötés előtt a biztosító kezdeményezheti gépjárművünk szemléjét, mely során a cég kárszakértője méri fel gépjárművünk állapotát.

Ha finanszírozott autóval, vagy motorral rendelkezünk, a CASCO kötést gyakran maga a hitelt nyújtó cég teszi kötelezővé számunkra. Ilyenkor is van lehetőségünk azonban magunknak megválasztani azt a CASCO biztosítást, amit szeretnénk megkötni, és nem csupán a CASCO váltás során. Ehhez csupán egy engedményező nyilatkozatra van szükségünk, melyet a biztosítótól, vagy a CASCO kötést helyettünk intéző alkusz cégtől tudunk beszerezni.

Ha beépített CASCO-val rendelkezünk ezt a cserét viszont rendszerint csak CASCO váltás során ejthetjük meg.

A biztosítók a CASCO kötésnek más feltételeket is támasztanak, előírhatják például egyes lopásgátló védelmi berendezések meglétét, melyek hiányában jogosan állnak el a szerződéskötéstől. Ilyen előírás lehet részükről például egy riasztó beszerelése, illetve igen drága gépkocsiknál a gps nyomkövetőé is. A speciális berendezéseket illik használni is, különben egy esetleges káresemény kapcsán könnyen eleshetünk a CASCO által részünkre bocsájtható kártérítési összegtől. A berendezéseknek rendelkezniük kell továbbá MABISZ-minősítéssel és beszerelésüknek is szakszerűnek kell lenni.

Ahhoz, hogy a CASCO kötés után is elégedettnek érezhessük magunkat, érdemes az alkuszcégek online kalkulátorainak segítségét igénybe venni, még akkor is, ha aztán a személyes CASCO kötés mellett határozunk. Így ugyanis néhány alapadat megadása után pár perc alatt megkapjuk, méghozzá díjak szerint rangsorolva, melyik biztosítónál milyen áron, milyen szolgáltatások fejében köthetünk CASCO biztosítást, sőt azt is, adott esetben, milyen kedvezményekre vagyunk jogosultak, például a CASCO bónusz révén.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek