Egyszeri díjas életbiztosítás

egyszeri díjas életbiztosítás

Új folyamat indult el a biztosítási piacon, annak ellenére hogy az életbiztosítási üzletág bevétele csökkent. Nagyon komoly összeg folyt be az egyszeri díjas életbiztosítás bevezetéséből.

Az életbiztosítások között fontos szerepet tölt be az egyszeri díjas életbiztosítás, amely a bankbetéteket igyekszik helyettesíteni, ezáltal formálni az emberek pénzügyi kultúráját.
Az egyszeri díjas életbiztosítások legfontosabb közös jellemzője, hogy inkább a befektetési rész jelentős bennük, a kockázati védelem minimális.

Az egyszeri díjas életbiztosítás hasonlóan működik mint a rendszeres díjas biztosítási formák, azzal a különbséggel, hogy az ügyfél csak egyszer fizet egy nagyobb összeget, amit a biztosító társaság befektet.

A befektetett pénzt a biztosító különböző befektetési alapokban kamatoztatja, a PSZÁF által meghatározott lehetőségek között. Vannak alacsony, közepes illetve magas kockázatú alapok, attól függően hogy az ügyfélnek milyen a kockázattürő képessége.

Létezik forint illetve euro alapú egyszeri díjas életbiztosítás. A szerződő a biztosítási díjat mindkét esetben forintban fizeti. A befizetett díjakból a biztosító befektetési egységeket vásárol. A nyilvántartás illetve a szerződés fennállása alatt felmerült költségek (életbiztosítás, balesetbiztosítás és munkanélküli biztosítás díj) levonása forintban történik és a biztosítási összegek is forintban vannak meghatározva.

A befektetés árfolyamkockázata az ügyfél kockázata. Amennyiben az árfolyam ritkán és kevésbé tér el az átlagtól, kiegyensúlyozottan mozog akkor alacsony kockázatot képvisel. Ettől eltérő estben közepes illetve magas kockázatot.

Egyszeri díjas életbiztosítás formánál a biztosítási esemény a biztosítottnak a szerződésben meghatározott lejárati időben való életbenléte (elérés) vagy a biztosított halála a tartam alatt.

Elérési szolgáltatásnál a biztosító az elérési kedvezményezettnek fizet és a kifizetéssel a szerződés megszűnik. A kedvezményezett személyét a szerződő szabadon megválaszhatja és a egyszeri díjas életbiztosítás tartam alatt bármikor meg is változtathatja. A szolgáltatásnak nincs örökösödési illeték vonzata illetve nem vonható bele a hagyatékba.

Az egyszeri díjas életbiztosítás kiváló lehetőséget nyújt az idősebb korosztályhoz tartozó ügyfeleknek, akik megtakarításaikat értékálló formában helyezhetik el.

Van olyan egyszeri díjas életbiztosítás konstrukció is amelynek keretén belül akár a házaspár mindkét tagja biztosítható egy szerződésen belül.

Az elhelyezett megtakarítás bármikor növelhető. A egyszeri díjas életbiztosítás szerződés gyorsan és egyszerűen megköthető 5-10 vagy akár 20 évre, minimális tartama 1 év.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek