Flottabiztosítás

flottabiztosítás

Flotta biztosítás keretében beszélhetünk egyfelől gépjármű kötelező felelősségbiztosításról, másfelől casco biztosításról is. Akár kötelező flotta biztosítást, akár casco flotta biztosítást szeretnénk kötni, mindenesetben legalább öt gépjárművel kell rendelkeznünk, melyekre biztosítást kötünk. Fontos továbbá, hogy mind az öt gépjármű azonos üzembentartóval, vagy tulajdonossal bírjon, melyet a forgalmi engedély alapján kell igazolni. A flotta biztosítást kötő szerződő fél csak jogi személy, illetve egyéni vállalkozó lehet. A biztosítók és az alkusz cégek a flotta biztosítás díjait ugyanúgy évről-évre kötelesek ügyfeleik tudomására hozni, mint ahogy azt teszik az egyéb biztosításokkal kapcsolatban.

Flotta biztosítással elsősorban azért érdemes minden gépjármű park fenntartónak rendelkeznie, mert így jelentős összegeket takaríthat meg, akár casco, akár kötelező biztosításról van szó. Az éves díjak akár 50 százalékát is meg lehet takarítani azzal, ha egyenként kötött szerződések helyett, a flottabiztosítás mellett tesszük le a voksunk. Ráadásul nem kell ötször szerződést kötnünk, adott esetben akár más-más feltételekkel, a szerződéskötést az összes járműre vonatkozólag egy füst alatt, azonos kitételekkel is megköthetjük. A számlafizetés is lényegesen leegyszerűsödik, hiszen tartozásunkat a gépparkra egy közös számla törlesztésével tudjuk fedezni. És ezenfelül még a flotta biztosítás adminisztrációja is jóval kevesebb teendővel jár részünkről!

Természetesen, ha a flotta biztosítás megkötése mellett döntünk, ugyanúgy, mint bármely más biztosítás esetében, legyen az sima casco biztosítás, gépjármű felelősségbiztosítás, otthonbiztosítás, síbiztosítás vagy sportbiztosítás, netán kerékpár biztosítás, dönthetünk az online kötés mellett is. Érdemes is lehet a flotta biztosítás kötéssel egy-egy nagyobb alkuszcéget megbízni, hisz így biztosak lehetünk abban, hogy az egyes biztosítók ajánlatai közül valóban a legkedvezőbbet sikerül kiválasztanunk, mind árak, mind szolgáltatások tekintetében. Hogy az alkuszcégek árajánlatait mielőbb kézhez kapjuk csipán egy-egy elektronikus formában letölthető adatlapot kell kitöltenünk, majd magát az alkuszi megbízási szerződést.

Az alkusz cégek emellett magukra vállalják meglévő flotta biztosításunk felülvizsgálatát is, de speciális igények felmerülése esetén akár egyedi igényünkhöz igazítják magát a flotta biztosítási szerződést is. Közbenjárnak az esetleges kárrendezési folyamatok során, nyomon követik a biztosítási piac változásait, és, ha kedvezőbb flotta biztosításra bukkannak meglévő flotta biztosításuknál, arról is tájékoztatnak, hogy a flotta biztosítás váltás időszakában tudjunk lépni.

Ha a flotta gépjárműparkja az év során esetleg létszámában változik, azt mindig a biztosító, vagy az alkuszcég tudomására kell hoznunk írásban, maximum a változást követő 3 napon belül. Ilyenkor általában kötvénymódosításra kerül sor, melyet a megbízott alkuszcég végez el helyettünk. Ugyanígy a káreseményeket is jelentési kötelezettség terheli. Amennyiben a flottabiztosításban minimálisan megszabott gépjárművek száma 5-ről eladás következtében 4-re, vagy kevesebbre csökken, a biztosító évfordulóra fel fogja mondani szerződésünket, hiszen a törvény szerint 4, 3, stb… gépkocsira jelenleg nem köthető flottabiztosítás.

A flotta biztosítás felmondására természetesen nekünk maguknak is lehetőségünk nyílhat, ezt mindig a biztosítási évforduló előtt 30 nappal korábban ejthetjük meg úgy, hogy ekkor írásban biztosítónk tudomására hozzuk.

Ahogy más gépjárművek esetében további kedvezmények reményében lehetőségünk nyílhat a casco és a kötelező együttes kötésére, úgy ez a lehetőségünk a flotta biztosítás kapcsán is megvan.

A flotta biztosítás díjait is összehasonlíthatjuk már online kalkulátorok segítségével, így az egyes biztosítók flotta biztosításra vonatkozó díjait, könnyen, gyorsan, mindössze néhány kattintás segítségével elektronikus úton is összemérhetjük egymással.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek