Kockázati életbiztosítás

kockázati életbiztosítás

Azért hogy a család egy a jövőben bekövetkező, előre nem látható esetben sem maradjon védelem, támasz nélkül, minden családnak fontos a kockázati életbiztosítás.
Sajnos csak az emberek kis részében tudatosul, hogy mennyire nagy szükség van erre a mai rohanó, stresszes világunkban.

Több okból is köthető kockázati életbiztosítás. Első és legfontosabb amikor a család biztonságára gondolva teszik ezt. Ekkor a tragédia bekövetkeztekor jelentős támogatást nyújt az ottmaradottaknak, pótolva a családfő jövedelmének kiesését, fedezetet nyújt a rendkívüli kiadások ra, a kedvezményezett részére kifizetve az aktualizált kockázati életbiztosítás összeget, stabil hátteret biztosítva ezzel a további életvitelhez. Elviselhetőbbé téve az egyébként is nagy veszteséget.

A másik kockázati életbiztosítás lehetőség amikor hitelt veszünk fel, akár kéri a bank akár nem, mindenképp biztonságot nyújt. Amennyiben a bank kéri, ő lesz a kedvezményezett, így az esteleg bekövetkező tragédia esetén nem szakad a családtagokra a hitel további törlesztése is, hiszen ez lehetetlenné tenné életszínvonaluk fenntartását vagy legalábbis normális határok között tartását.

A főbiztosítás mellé többféle kiegészítő biztosítás is választható a kockázati életbiztosítás esetében. Ilyen a baleseti rokkantság, a baleseti kórházi napi térítés, a baleseti műtéti térítés, díjátvállalás, valamint egészségbiztosítási kockázatok is. A díjátvállalás szolgáltatás a biztosított tartam alatt bekövetkezett I. illetve II.csoportú rokkantsága esetén a szakvélemény keltét követő hónap 1.-e,és a tartam végéig tart.

A kockázati életbiztosítás szerződés a szerződő és a biztosító között jön létre, amelyben a biztosító vállalja hogy a szerződő díjfizetésének ellenében a biztosítási esemény bekövetkeztekor szolgáltatást nyújt a kedvezményezett részére. A kockázati életbiztosítás esetén megkülönböztetünk haláleseti kedvezményezettet, illetve egyéb szolgáltatásokra jogosult kedvezményezettet. Biztosított nem lehet olyan személy, aki a biztosítás megkötése előtt I. illetve II. fokú rokkant. A kockázati életbiztosítás szerződőnek illetve a biztosítottnak bármely a biztosítást érintő fontos körülmény változása esetén bejelentési kötelezettsége van, amelynek elmulasztása a biztosító mentesülését vonja maga után.

A biztosító az ajánlat elfogadása előtt a biztosítotthoz kérdéseket intézhet a dohányzási szokásaira illetve az egészségi állapotára vonatkozóan. A biztosító a biztosítottat a válaszok
alapján többféle kategóriába sorolhatja be,ennek megfelelően változhat a biztosítás díja is.

A kockázati életbiztosítás tartama lehet 1-20 év. Amelyet a szerződés megkötésekor a szerződő megválaszthat. A szerződés a lejárat után kedvezményes feltételekkel újraköthető.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek