Kötelező 2010, Kötelező Biztosítás 2010-ben

kötelező 2010

A kötelező felelősségbiztosítást, kgfb-t, mint azt neve is mutatja, mindenkinek meg kell kötnie, aki gépjárművel, személy-, vagy teherautóval, motorkerékpárral vagy robogóval rendelkezik, nélküle ugyanis nem vehetünk részt a közúti forgalomban. A felelősségbiztosítást kormányrendelet szabályozza, alapvető célja, hogy megtérítse helyettünk a másoknak okozott károkat.

Évente egyszer van lehetőségünk másik biztosítóhoz vinni kötelező biztosításunkat. A 2009. évi díjtáblázatokat 2008. október végén hozzák nyilvánosságra a társaságok. A biztosítóváltás időszaka 2008. november hónaptól kezdődik, amikor összevetve a biztosítók ajánlatait, fényt deríthetünk rá, érdemes-e kötelezőt váltanunk. A kötelező 2009-et, természetesen 2009 folyamán is megköthetjük, hiszen az év első 10 hónapja az új kötés, az utolsó két hónap pedig a biztosítóváltás folyamata, amikor szintén köthetünk új biztosítást is.

Ha a kínálatdömpingben meglévő gépjármű felelősségbiztosításunknál kedvezőbb ajánlatra bukkannánk, december 1-i határidővel bezárólag még felmondhatjuk korábbi szerződésünket, december 31-i határidővel megkötve az új szerződést. A biztosítóváltás sikerességéhez régi biztosítónktól be kell szereznünk kártörténeti igazolásunkat is a következő év elején, és azt igazoltan, el kell juttatnunk új biztosítónkhoz.

A 2009-es kötelező felelősségbiztosítást a gépjármű tulajdonosa, vagy üzembentartója kötheti meg, az esetek túlnyomó többségében a két személy egybeesik. Különböző tulajdonos és üzembentartó, lízingelt gépkocsik esetében fordulhat elő, illetve azokban az esetekben, ahol az autó használati jogát nem adásvétellel adják át. A kötelezőt mind használt, mind új autó vásárlása előtt meg kell kötnünk.

Ha már korábban is rendelkeztünk gépjármű felelősségbiztosítással a bónusz-malusz rendszernek köszönhetően a kötelező 2009 biztosítási díját is csökkenthetjük, abban az esetben, ha az előző években nem okoztunk kárt másoknak. A kedvezményes összeg, akár az eredeti biztosítási díj felére is csökkenhet. A legkedvezőbb bónuszosztály eléréséhez 11 év balesetmentes vezetésre van szükség.

A 2009-es kötelező biztosítást novembertől többféleképp is megköthetjük, akár a biztosítók ügyfélszolgálatán, vagy ezek üzletkötőinél válogatva az ajánlatokból, ezeknek persze megvannak a maguk hátulütői, náluk általában csak az adott biztosító termékét vásárolhatjuk meg. A márkakereskedésekben, használtautó-kereskedésekben ugyan már nagyobb a választék, általában három, négy ajánlat közül választhatunk, de így sem garantált, hogy találkozunk majd a legolcsóbb ajánlattal. Az online szolgáltatás igénybevételével viszont a teljes piaci kínálat elérhetővé válik, azon túl, hogy árgaranciát is biztosítanak. Érdemes tehát a kötelező biztosítás kalkulátorok segítségét igénybe venni. Az online biztosítás kötés'>kötelező biztosítás kötés előnyei közé tartoznak továbbá az online kedvezmények, a legjutányosabb éves díj megtalálása mellett. A kalkulátorok igénybevételével 2009-es kötelezőnket, akár több tízezerrel is csökkenthetjük.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek