Kötelező biztosítás 2011

Kötelező biztosítás kalkulátor

Csak pár perc és pénzt takaríthat meg a biztosítással! Számolja csak ki!

A kötelező biztosítás kalkulátor segítségével perceken belül össze tudja hasonlítani és meg is tudja kötni az Ön számára legkedvezőbb kötelező biztosítást!


Az egyes biztosítások közül a legtöbb változás kétség kívül a kötelező biztosítást érte 2011-ben. A minden gépjárművel, személyautóval rendelkező tulajdonos számára kötelezően megkötendő kötelező biztosítás 2011-ben ugyanis már nem a korábbi rendszer szerint alakította ki díjszabását, vagyis az egyes biztosítók nem a gépkocsik hengerűrtartalma, hanem azok teljesítménye alapján sorolta különböző kategóriákba az egyes járműveket. Továbbá felszámolta a korábban egységes, minden kötelezővel rendelkező személy számára azonos, egységes biztosítási évfordulót is.

Utóbbi változás a kötelező biztosítás 2011 hatályos jogszabálya szerint azokat érintette, akik 2010. januárja után vásároltak új, vagy használt gépjárművet. Rájuk az egységes biztosítási évforduló helyett, mely egyben a biztosító váltásnak, a kötelező váltásnak is meghatározza az idejét, a szerződés kötésének dátumától datálódik. A szerződéskötéstől számított egy év múlva esedékes dátum lesz az, mely a biztosítási évfordulót képezi, és egyben mindjárt módot is ad a biztosítás váltás 2011-re is.

A kötelező biztosítás 2011 változásai, a teljesítményalapú besorolás természetesen nemcsak a gépkocsikra, a motorokra ugyanúgy vonatkozik.

Illetve szintén a kötelező biztosítás 2011-es módosításai közé sorolható az a jogszabály is, mely a flottabiztosítás feltételeit szigorította meg, öt személygépkocsiban állapítva meg azt a minimális gépkocsi létszámot, melyre a tulajdonos vagy a járművek üzembentartója flottabiztosítást köthet.

A kötelező biztosítás 2011 díjait az alkusz cégek által működtetett kötelező biztosítás kalkulátor 2011 segítségével számolhatjuk ki, sőt, akár magát a kötelező biztosítást is megköthetjük az interneten keresztül, teljesen online módon, ha esetleg most vásárolnánk új motort, személygépkocsit.

A kötelező biztosítás 2011 változtatásai nem érintették a kötelező biztosítás és a casco biztosítás együttes kötésére vonatkozó szabályokat, vagyis erre továbbra is lehetőségünk van. Az együttes kötés elsőszámú előnye, a biztosítás díjának jelentős csökkentése, illetve egyes biztosítók már azt a lehetőséget is felkínálják ügyfeleiknek a két biztosítás együttes kötésének esetén, hogy a kötelező biztosítás bónuszait casco bónuszokra váltsák át a delikvensek.

Megkötéséhez az új személygépjármű tulajdonosoknak azért is érdemes lehet igénybe venniük az online kalkulátorok segítségét, mert így nemcsak, hogy kedvezményekben részesülhetnek, az alkusz céggel szerződésben álló összes biztosító ajánlatáról egy füst alatt értesülhetnek, szabadon összevethetik egymással az egyes biztosítók kötelező biztosítás 2011-re vonatkozó díjszabásait, illetve a szolgáltatások ár/érték arányát is, melyet már az online kalkulátor maga is rangsorol.

Az online szerződéskötés, biztosításkötés előnye tehát a spórolás mellett, a gyorsaság és a kényelem is, hisz a kalkulátorok segítségével a személyes ügyintézés minden nyűgének bátran búcsút inthetünk.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek