Kötelező biztosítás díjszámítás

kötelező biztosítás díjszámítás

Kötelező biztosítás díjszámítás legegyszerűbben egy online kötelező biztosítás kalkulátor segítségével tudjuk kiszámolni a biztosítási díjat, mivel rengeteg és eléggé eltérő kedvezménnyel számolnak a különböző biztosítók. Ezek közül az egyik legfontosabb a bonus-malus besorolás.

A kötelező biztosítás díjszámítás esetén fontos paraméterek a gépjármű adatain kívül a szerződő kora, lakhelye, mióta van jogosítványa, van-e gyermeke és egyéb biztosítói kapcsolatok. 2011. jan. 1-ig a hengerűrtartalom alapján sorolták kategóriákba a gépjárműveket, ez 2011. jan. 1. után teljesítmény alapján történik. A legalapvetőbb változás ebben történt a 2011-es évre vonatkozóan.

A biztosítók minden év október 31-ig kötelesek közzétenni a következő évi kötelező biztosítás díjkalkulációjukat a saját honlapjukon és két országos napilapban. Ettől a tarifától és az abban foglalt kedvezményektől nem térhetnek el.

A kötelező biztosítás díjszámítás másik nagyon fontos díjszámítási paramétere a bonus-malus besorolás.

Mint a fentiekből látszik eléggé összetett és bonyolult feladat a kötelező biztosítás díjszámítás, ezért jelent nagy segítséget a kötelező biztosítás kalkulátor használata.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek