Kötelező biztosítás igazolás

kötelező biztosítás igazolás

A kötelező biztosítás igazolás a biztosítási kötvénnyel (ill amíg az nincs, az ajánlattal) történik, a kötelező biztosítási díj befizetését a díj befizetését igazoló dokumentummal: csekkel, biztosító által kiállított fedezetigazolással vagy az un. „zöldkártyával”. Ez a „zöldkártya” nem összekeverendő a környezetvédelmi vizsga „zöldkártyájával”.

A kötelező biztosítás igazolás érvényességét igazoló nemzetközi zöldkártyát a biztosító állítja ki, a díjjal rendezett időszakra+60 napra vonatkozóan. Ezzel tudjuk itthon és külföldön igazolni, hogy érvényes a kötelező felelősségbiztosítás amivel rendelkezünk. A kötelező biztosítás igazolást egyes biztosítók automatikusan kiküldik ügyfeleiknek minden díjfizetési időszakot követően, de van, ahol külön kell kérni. Ez pénzbe nem kerül, csak némi utánajárásba, bármelyik ügyfélszolgálati iroda kiállítja, ill az online ügyfélszolgálatokon interneten is igényelhető.

A kötelező biztosítás érvényessége a díjfizetéstől függ, amelynek igazolása történhet a befizetési bizonylattal, a biztosító által kiállított fedezetigazolással vagy a zöldkártyával.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek