Kötelező CASCO

kötelező CASCO

A CASCO kötés során az alacsonyabb éves CASCO díjak reményében sokan próbálunk meg ilyen-amolyan módon trükközni. Teljes körű CASCO helyett részleges CASCO-t kötünk, túl magas CASCO önrész mellett döntünk, melyet csak később, a bekövetkezett káresemény után bánunk meg, esetleg egyáltalán nem kötünk CASCO-t, megelégszünk a kötelező biztosítással, és csak aztán fogjuk a fejünket, ha gépjárművünknek komolyabb baja esett. Pedig ha a kötelező CASCO mellett döntünk, vagyis egy füst alatt, egy azon biztosítótársaságnál kötjük meg kötelező és CASCO biztosításunkat már azzal rengeteget spórolhatunk. És ez még nem minden!

A kötelező CASCO díján, mely már alapból 20-50 százalékkal olcsóbb lehet, mintha a két a biztosítást külön kötnénk, még tovább spórolhatunk, ha a teljes körű CASCO helyett egy részleges, csak törés, csak lopás vagy csupán elemi kár esetén fedezetet nyújtó CASCO-t kötünk. Ennek lehetőségét ugyanis a kötelező CASCO egyáltalán nem zárja ki!

Ha a kötelező CASCO-t választjuk, melyet akár használt gépjármű esetén is megtehetünk, ugyanúgy lehetőségünk van arra, hogy a CASCO önrész pontos százalékos és összeg értékét magunk válasszuk meg, ahogy a biztosító egyéb kiegészítő biztosítások, például balesetbiztosítás, poggyászbiztosítás, stb… megkötését is lehetővé teszi számunkra, ugyanúgy, mintha adott esetben szimpla CASCO kötés kerülne szóba.

Ugyanakkor a díjcsökkentés mellett, melyet azáltal még tovább növelhetünk, ha bónuszainkat is érvényesítjük, legyen szó akár CASCO bónusz, akár kötelező bónuszainkról, a biztosító kötelező CASCO kötésnél bizonyos plusz kockázatokra díjmentesen is adhat nekünk fedezetet pusztán az együttkötés léte miatt. Ilyen extra szolgáltatás lehet például az aktív kárrendezési szolgáltatás.

A kötelező CASCO megkötésére természetesen motorok esetében is lehetőségük van a motorkerékpár tulajdonosoknak, ilyenkor ők is automatikusan kedvezményekben részesülnek, lévén a biztosítók több szerződés megléte esetén mindig partnerkedvezményt adnak. Ha pedig a korábbi évek során balesetmentesen vezettek, még több engedményre számíthatnak a kötelező CASCO-juk díját illetően.

Ha kötelező CASCO-val rendelkezünk, akár még lakásbiztosításunkat is kedvezményesen köthetjük meg, természetesen annál a biztosítónál, melynél a kötelező CASCO-t is kötöttük. Ennek oka ugyancsak a partnerengedménynek köszönhető, de egyértelműen gépjármű biztosítás meglétéhez kötött.

Akárcsak a CASCO vagy az önálló kötelező biztosítás esetében, a kötelező CASCO megkötése előtt is érdemes igénybe venni az online kalkulátorok segítségét, melyek, amellett, hogy segítenek megtalálni számunkra a legelőnyösebb kötelező CASCO konstrukciót, akár az online kötés lehetőségét is elérhetővé teszik számunkra. Egyszerű és gyors ügyintézésre számíthatunk, ráadásul minderre úgy, hogy még lábunkat sem tettük ki a lakásból!

Ha tovább szeretnénk növelni biztonságérzetünket, érdemes lehet megfontolni, hogy a kötelező CASCO mellé még úgynevezett vételár biztosítást is kötünk-e, mely totálkár és lopás esetén gépjárművünk teljes új értékét téríti meg részünkre. Ha kötelező CASCO-val bírunk a vételár biztosítás mint kiegészítő biztosítás havi szinten mindössze 1000-1500 forintos pluszkiadást eredményez.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek