Lakásbiztosítás

Lakásbiztosítás kalkulátor

Csak pár perc és pénzt takaríthat meg a biztosítással! Számolja csak ki!

A lakásbiztosítás kalkulátor segítségével perceken belül össze tudja hasonlítani és meg is tudja kötni az Ön számára legkedvezőbb lakásbiztosítást!


Legyen szó az ember első, nehezen megszerzett otthonáról, melyre hosszú éveken át kuporgatott, vagy csak egy bérelt lakásról, ahová élete során felhalmozott vagyontárgyait volt kénytelen bezsúfolni, ahhoz, hogy minden körülmények között biztonságban érezhessük magunkat, elengedhetetlen egy jó lakásbiztosítás. Sokan, utóbbi lehetőségéről nem is sejtenek semmit, pedig a lakásbiztosítás kötésnél, online lakásbiztosítás esetén az alkusz biztosító által működtetett online kalkulátor ezt az opciót is felkínálja. Vagyis lakásbiztosítást nemcsak lakóingatlanunk védelmére köthetünk, biztosíthatjuk kizárólag ingóságainkat és természetesen módunk nyílhat lakásunk és vagyontárgyaink együttes biztosítására is.

Sőt, albérletünk és saját lakásunk mellett lakásbiztosítást köthetünk akár nyaralónkra, de még olyan melléképületekre is, melyeket nem lakik senki.

Ingóságainkon belül a biztosítók meg szokták különböztetni a háztartási ingóságokat, ilyen lehet például egy hűtőgép, a különleges értéket képviselő vagyontárgyaktól, ilyenek lehetnek az ezüst és aranyneműk, vagy egy-egy értékesebb gyűjtemény is. Legyen szó akár háztartási ingóságokról, akár extra vagyontárgyakról, vagy magáról lakóingatlanunkról, az első és legeslegfontosabb szabály a lakásbiztosításokkal kapcsolatban, hogy értékeinket az alacsonyabb lakásbiztosítás díjak reményében sose biztosítsuk alul.

Általános szabály, hogy azokat mindig új értékükön kell biztosítani, vagyis, ha kár éri őket, a kártérítési összegből pótolni tudjuk őket, ezért ezt a biztosítók beszerzési értéknek is nevezik. Lakóingatlanok esetén pedig újjáépítési értéknek.

Fontos továbbá, hogyha új értékkel gazdagítjuk otthonunkat, például veszünk egy drága házimozi rendszert, vagy kisebb-nagyobb volumenű lakásfelújítást végzünk, azt hozzuk biztosítónk tudomására, hiszen ezekkel a beruházásokkal megnöveljük lakóingatlanunk értékét is. Többet fizetni senki sem szeretne, de ha beüt a baj, utólag foghatjuk a fejünket, amiért értéktárgyainkat nem valós értékükön biztosítottuk.

A lakásbiztosításokat amúgy is érdemes évről-évre felülvizsgálni, hiszen a biztosítók által automatikusan végzett indexálás, mely keretében a lakásbiztosítás éves díját az inflációt és a KSH adatait figyelembe véve emelik, sokszor nem jelent egyúttal automatikus biztonságot is az alulbiztosítással szemben.

A legtöbb lakásbiztosítás az olyan elemi károk ellen nyújt védelmet, mint például a tűz, vagy árvíz, robbanások, természeti katasztrófák okozta károk, a lopás, rablás elleni fedezetet pedig csak kiegészítésként ajánlják fel a szerződésben, ezekre nem árt szintén odafigyelni.

Mint majd minden biztosítástípus esetében, így a lakásbiztosítás megkötése előtt is igen hasznos lehet az alkusz biztosítók által üzemeltetett online lakásbiztosítás kalkulátorok segítségére támaszkodni. Így alapadataink és az ingatlanra vonatkozó alapadatok megadása után, mindjárt összehasonlíthatjuk az egyes biztosítók ajánlatait, a lakásbiztosítások díját és a biztosítók által nyújtott szolgáltatás színvonalát is. Mérlegelhetjük, számunkra melyik választás, opció volna hosszútávon a legkifizetődőbb, melyik lakásbiztosítással a zsebünkben éreznénk magunkat a legnagyobb biztonságban.

Bár a lakásbiztosítás megkötésére maximum akkor kötelezhetnek bennünket, ha hitelre vásárolt lakással rendelkezünk, egyéb esetben sem árt elgondolkozni megkötésén. Hisz a legnagyobb értékünk talán éppen az otthonunk, amit csak akkor ismerünk be, ha a baj már megtörtént. Mennyivel jobb, megnyugtatóbb érzés lehet ilyenkor, ha tudjuk, lakásbiztosítási szerződésünk értelmében bizton számíthatunk a biztosító kártérítésére, és az ingatlanunkat, vagyontárgyainkért ért károkat is mielőbb rendbe hozhatjuk a minket megillető összeg kontójára?

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek