Lakókocsi biztosítás

lakókocsi biztosítás

Van, aki repülőgéppel utazik és rendszerint méregdrága szállodákban száll meg, hisz számára ez jelenti a nagybetűs kikapcsolódást, feltöltődést, még mások, a nomád életmód szerelmesei, szívesebben fedezik fel a világot, annak távoli kontinenseit saját szakállukra egy jól felszerelt lakókocsival. A lakókocsi egyúttal ideiglenes szálláshelyüket is képezi, belegondolni is rossz, mi történne akkor, ha a mozgó otthonként is funkcionáló gépjárművet menetközben netán valami komolyabb baj érné. Nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat, ha lakókocsinkra lakókocsi biztosítást kötünk.

A lakókocsi biztosítás egyfelől magába foglalja a minden lakókocsival rendelkező személy számára kötelezően megkötendő kötelező gépjármű felelősségbiztosítást, mely nélkül nem is vehetünk részt a forgalomban, másfelől a casco biztosítást, melyet lakókocsi biztosítás címszó alatt szintén megköthetünk és érdemes is megkötnünk.

Hiszen míg a lakókocsi biztosítások közül a kötelező biztosítás az általunk másoknak okozott károk megtérítésére szorítkozik, a casco biztosítás az elemi, lopás, vagy töréskárokra és még totálkárra is fedezetet nyújt.

A lakókocsi biztosítások közül a kötelezőt akár már évi kétezer forintos költségen megköthetjük, a legjobb kiválasztásához érdemes lehet igénybe vennünk az alkusz biztosítók és a nagyobb biztosító társaságok által működtetett online kalkulátorokat is. Nemcsak, mert jelentős mértékben megkönnyíthetik választásunkat, de, mert módot adnak magára az online lakókocsi biztosítás kötésre is, melyet ráadásul sok esetben még plusz kedvezménnyel is honorálnak.

A kalkulátorok segítségét érdemes a biztosítási évforduló környékén is igénybe venni, ha a lakókocsi biztosítás váltást fontolgatjuk.

Ha lakókocsi biztosítás, a lakókocsikra vonatkozó casco megkötésén azért is érdemes komolyabban elgondolkoznunk, mert ezek az otthonunkat képviselő gépjárművek, autók sokszor olyan berendezésekkel, speciális felszerelésekkel rendelkeznek, melyek igen értékesek. A casco megkötése előtt természetesen érdemes érdeklődnünk afelől, ezekre kiterjed-e egyáltalán a casco biztosítás fedezete, vagy valamilyen kiegészítő biztosítást is kell kötnünk rájuk.

A megfelelő lakókocsi casco esetében is jó, ha alaposan utánanézünk az egyes biztosítók ajánlatainak, a kalkulátorok már eleve rangsorolják a biztosítók vonatkozó ajánlatait, hisz számos biztosító kedvezményt nyújt a cascóból, ha náluk rendelkezünk kötelezővel, vagy, ha a két biztosítás együttes megkötése mellett határozunk, netán, ha évi egyösszegben fizetjük be a lakókocsi casco árát.

Az együttes kötés további előnye lehet, hogy így egyes biztosítóknál kötelező bónuszainkat is casco bónuszokká válthatjuk. Hisz a biztosítók a kármentesen levezetett éveket is díjkedvezménnyel honorálják.

A lakókocsi biztosítás díjszabása mellett persze a megfelelő biztosítás kiválasztásánál illik valóban odafigyelnünk a biztosító által nyújtott szolgáltatás minőségére is, hisz a lakókocsik már önmagukban is általában igen nagy értéket képviselnek.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek