Motorkerékpár biztosítás 2011

motorkerékpár biztosítás 2011

A motorkerékpár biztosítást 2011-ben is megköthették a motor, segédmotor és robogó tulajdonosok, legyen szó akár a motorkerékpárokra vonatkozó kötelező biztosítás 2011-ről, akár a vonatkozó casco 2011-ről. A motorkerékpár biztosítás 2011-ben a kötelező terén változott jelentős mértékben, itt ugyanis, akárcsak egyéb gépjárművek esetében, a motorkerékpárokra is új besorolás alapján kalkulálták ki az egyes biztosítók az éves kötelező díjszabását.

Vagyis 2011-ben a biztosító társaságok már nem a motorok hengerűrtartalma szerint szelektálták a motorkerékpárokat, hanem a kétkerekű járművek motorjának lóerejét vették alapul a kategóriák szerinti osztályozásnál. A 2011-es módosítás értelmében tehát így a korábban létező három motoros kategória helyett már négy van érvényben.

Míg a motor casco megkötése alól a motorkerékpár tulajdonosok kibújhatnak, lévén az az autósokhoz hasonlóan számukra sem kötelező jellegű, hanem választható biztosítási opció, ha nagyobb biztonságban szeretnék tudni saját és féltett kétkerekűjük épségét, mégis csak érdemes lehet elgondolkozniuk a casco kötésén is. A kötelező biztosítás megkötése alól vizont, ahogy neve is mutatja, még a motorkerékpár tulajdonosoknak sem lehet kibújni. Az új besorolás viszont tagadhatatlanul megemelte a kötelező 2011 éves díjait, melyen egy-két „trükkel”, azért a motorkerékpárok gazdái is csökkenthettek, csökkenthetnek.

Ilyen trükk például az, ha a motorkerékpár biztosítás 2011-et online úton, az alkusz biztosítók által üzemeltetett elektronikus biztosítás kalkulátorok segítségével kötik meg a motorkerékpár tulajdonosok, hisz sok esetben a biztosítók az online kötést extra kedvezményekkel honorálják. A másik trükk pedig, ha a casco 2011-hez hasonlóan, a kötelező biztosítás 2011-et is szüneteltetik a téli időszakban, amikor motorjukat ténylegesen nem használják. A kötelező időleges felfüggesztéséhez szükség van viszont a gépjármű ideiglenes kivonására a forgalomból.

Egyes biztosítók nem csupán az autósok, a motorkerékpárral rendelkezők részére is felkínálják a két biztosítástípus, a kötelező és a casco együttes kötésének lehetőségét. Utóbbi opció, a motorkerékpár biztosítás 2011 egy füst alatt történő intézése szintén azért lehet előnyös sok motortulajdonos számára, mert a viszonylag magas biztosítási összegeken így is jelentősebb pénzt takaríthatnak, spórolhatnak meg.

Továbbá a motor casco további előnye, hogy még csak szüneteltetni sem muszáj a kötelező 2011-hez hasonlóan, hisz egyes biztosítók már eleve felkínálják a félévre szóló casco biztosítás megkötését, mely határozott idejű casco természetszerűleg a téli időszakra, amikor a motorkerékpár úgyis használaton kívül van, eleve nem vonatkozik.

Határozottan érdemes tehát minden motorkerékpár tulajdonosnak szétnéznie a biztosítók kínálatai között, hisz a motorkerékpár biztosítás 2011-ben már egyáltalán nem kell, hogy kimerüljön a kötelező biztosításban, még akkor sem, ha adott esetben nem túl mély zsebbel, nem túl dagadó erszénnyel rendelkezünk.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek