Munkanélküli biztosítás

Munkanélküliség <a href='/biztositas.html' title='biztosítás'>biztosítás</a> kalkulátor

Csak pár perc és pénzt takaríthat meg a biztosítással! Számolja csak ki!

A munkanélküliség biztosítás kalkulátor segítségével perceken belül össze tudja hasonlítani és meg is tudja kötni az Ön számára legkedvezőbb munkanélküli biztosítást!


A mai gazdasági helyzetben sokak számára okoz problémát a létbizonytalanság, még azok sem érezhetik magukat tökéletes biztonságban, akik jelenleg rendelkeznek munkahellyel. Közhely, de igaz, hogy mindig, mindenhol, mindenki pótolható, így aztán abszolút nincs garancia arra, hogy akinek ma állása van, annak holnap is lesz. Közbejöhet ráadásul egy nem várt betegség is, ami miatt kénytelenek leszünk feladni pozíciónkat és így velejáró fizetésünknek is búcsút inthetünk, noha a számlákat, hiteltörlesztő részleteinket ennek dacára ugyanúgy hónapról-hónapra törlesztenünk kell. A munkanélküli biztosítás éppen ezekre a kellemetlenségekre kínál fedezetet, megkötésével hosszabb távon is bebiztosíthatjuk magunkat és családunkat.

A munkanélküli biztosítás, és jövedelemkiegészítés-biztosítás kötésének persze megvannak a maguk szigorú feltételei, melyeket minden biztosító meg is követel leendő ügyfeleitől. A munkanélküli biztosítás esetében ilyen, hogy a szerződés megkötéséhez bejelentett magyarországi lakcímmel kell rendelkeznünk, életkorunk 22-54 között mozoghat. Munkáltatónknak ezenfelül minimum heti 30 órás munkaviszonyt kell igazolnia, legalább egy évre visszamenőleg.

Jövedelemkiesés-biztosításra viszont egyes biztosítóknál jogosultak lehetnek azok is, akiknek munkaviszonya a munkaszerződésben foglaltak szerint ugyan határozatlan időviszonyra szól, mégis aktív munkaviszonnyal rendelkeznek, és eleget tesznek a biztosítási szerződésben foglalt egyéb kitételeknek is. Más, szigorúbb biztosítóknál határozatlan időre szóló munkaszerződéssel sem köthetünk jövedelemkiesés-biztosítást, munkanélküli biztosítást.

Ilyen kitételeknek, feltételeknek minősülnek jövedelemkiesés-biztosítás, munkanélküli biztosítás esetén a fentieken túl, hogy nem állunk próbaidő alatt, sem felmondásban, hogy nem saját, vagy esetleg közeli hozzátartozónk alkalmazásában dolgozunk.

Szintén nem köthetünk jövedelemkiesés-biztosítást, munkanélküli biztosítást, ha épp GYED-en, vagy GYES-en, illetve betegállományban vagyunk, vagy, ha cégünk létszámleépítés alatt áll. Nem jogosultak biztosítást kötni a nyugdíjasok sem. Szintén nem tartozunk a jogosultak körébe, ha olyan krónikus betegségünk van, melyet az elmúlt egy évben 30 napnál tovább kezeltek gyógyszeresen, vagy, ha az elmúlt 3 év során több mint két hónapot töltöttünk betegállományban valamely balesetből kifolyólag.

Amennyiben ezen és a fennebb felsorolt feltételek közül csak egy is igaznak minősül ránk, sajnos a biztosítók már akkor is elzárkóznak a jövedelemkiesés-biztosítás, munkanélküli biztosítás megkötésétől. Munkanélküli biztosításra voltaképpen abban az esetben vagyunk jogosultak, ha munkanélküli segélyre vagy járadékra is jogosultak lennénk.

Ezen szigorú feltételeknek azért kell eleget tennünk, mert a munkanélküli biztosítás nem csupán állásunk elvesztése esetén lehet anyagi segítségünkre, de egy baleset következtében beálló maradandó sérülés, betegség és még baleseti halál esetén is. Utóbbi szerencsétlen helyzetben persze hozzátartozóink lesznek az összeg haszonélvezői.

Sokakban merülhet fel a kérdés, jó, jó, de mennyi az annyi? Milyen kártérítési összegre számíthatnak, ha elvesztik kenyéradó munkájukat. A munkanélküli biztosítás kalkulátorok segítségével mindenki könnyen kiszámolhatja, milyen összegre lehet jogosult, és ezen összeg kézhezvételéhez, mennyit kell havonként áldoznia magára a munkanélküli biztosításra, mely akár 9 hónapig is biztos jövedelemforrást jelenthet számára.

Fontos tudnunk, hogy mint majd minden biztosítás esetében, a munkanélküli biztosítás esetében is van egy várakozási idő, a biztosító csak ezen időtartam letelte után hajlandó fizetni részünkre. Munkanélküliség esetén ez 180 napot tesz ki, keresőképtelenség esetén pedig 30 napot. Ha balesetből fakadóan maradandó egészségkárosodást szenvedünk, vagy baleseti halál ér bennünket, nem kell még várakozási idővel sem számolnunk.

Végezetül egy kis számolást is végeztünk. Ha az utolsó három hónapban nettó havi bérünk 70 ezer forint volt, a munkanélküli biztosítást évi 18 ezer forintos áron köthetjük meg.

Munkanélküliség beállta esetén ez a munkanélküli biztosítás maximum hét hónapon keresztül havi 50 ezer forintot térít számunkra a 180 napos várakozási idő letelte után. Keresőképtelenség beállta esetén nyolc hónapon keresztül ennek az összegnek éppen felére, havi 25 ezer forintra vállunk jogosulttá érvényes munkanélküli biztosítással a tarsolyunkban, míg rokkantság vagy halál beállta esetén a biztosító egyszeri egymillió forintot köteles fizetni hozzátartozónk, illetve saját részünkre.

A munkanélküli biztosítás árát nem kell egy összegben rendeznünk. A biztosító a munkanélküli biztosítás megkötése során havi és negyedéves opciót is felkínál, előbbi körülbelül havi 5000 forintos többletkiadást eredményez az előrelátóaknak.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek