Munkanélküliség biztosítás kalkulátor

munkanélküliség biztosítás kalkulátor

Bár a munkanélküli biztosítás kötés számtalan feltételhez kötött, azt, hogy megfelelünk-e a biztosítók által támasztott követelményrendszernek, egészen egyszerűen ellenőrizhetjük például egy jó munkanélküliség biztosítás kalkulátorral is. A munkanélküliség biztosítás kalkulátor persze nemcsak abban nyújt segítséget, hogy jogosultságunkat megállapítsuk, magának a biztosítás kötésnek a folyamatát is jelentősen lerövidíti, segít az egyes biztosítási ajánlatok összehasonlításában, hogy mindig a számunkra legkedvezőbb biztosítást választhassuk ki a munkanélküliség biztosítások rengetegében.

A munkanélküliség biztosítás kalkulátor tehát egyfelől segít a munkanélküli biztosítás díjának gyors és szabatos árkalkulációjában, másfelől a biztosítások ár/érték arányának, a szolgáltatások minőségének egybevetésében, másfelől a gyors online kötést is lehetővé teszi számunkra, így értékes időt spórolva meg nekünk. Nem feltétlen muszáj nyakunkba kapnunk a várost és hosszú órákat vesztegetni a személyes ügyintézéssel, hála az internetes lehetőségeknek, maximum negyed óra alatt letudhatjuk a munkanélküli biztosítás kötés személyesen intézve lényegesen bonyolultabb, sokszor nyűgökkel járó procedúráját.

A munkanélküliség biztosításhoz kötődő várakozási időt természetesen online kötés esetén sem úszhatjuk meg, ha a 180 napos várakozási idő előtt veszítjük el állásunkat, hiába kötöttük biztosításunkat egy online munkanélküliség biztosítás kalkulátoron keresztül, ugyanúgy nem számíthatunk a munkanélküliség biztosítás kiegészítő térítésére, mint egyéb esetben.

A feltételek, melyeknek munkanélküli biztosítás kötés esetén meg kell felelnünk és melyeket a munkanélküliség biztosítás kalkulátor is ilyen, olyan formában szabatosan lekérdez, az alábbiak: a munkanélküli biztosítás kötésének pillanatában nem lehetünk munkanélküliek, és a kötést megelőző három évben sem voltunk regisztrált munkanélküliek. Nem állhatunk felmondás, vagy próbaidő alatt, 22 és 55 év között kell legyünk, rendelkeznünk kell magyarországi lakóhellyel, egy éve megszakítás nélküli, legalább heti 30 órás határozatlan idejű foglalkoztatási jogviszonynak kell fennállnia esetünkben, nem állhatunk hozzátartozónk alkalmazásában, igazoljuk, hogy az elmúlt három évben nem voltunk 30 napot meghaladóan betegségből kifolyólag keresőképtelenek. Nem lehetünk nyugdíjasok, nem lehetünk GYES-en, vagy GYED-en, és a biztosítás kötésének pillanatában betegállományban sem.

Míg egyes munkanélküliség biztosítás kalkulátorok megelégszenek annyival, hogy listázva a feltételeket egy ok gombbal elintézhetjük a feltételek igaz voltát, mások kérdések formájában intézik hozzánk a feltételek ellenőrzését szolgáló információkat.

Ha a nyilatkozat tételen túljutottunk néhány személyes adatunkat is meg kell adni, így nevünket, születési dátumunkat, legmagasabb végzettségünket és a három utolsó havi nettó bérünk összegét is a biztosító/alkusz cég/alkusz biztosító tudomására kell bocsájtanunk.

A végzettség megadására, azért van szükség, mert a magasabb végzettség kisebb kockázatot jelent a biztosítók számára.

Ezen adatok alapján a munkanélküliség biztosítás kalkulátor már is kiszámítja, milyen biztosítási díjak mellett köthetünk munkanélküliség biztosítást. Nettó jövedelmünknek minimálisan el kell érnie a 62 500 forintot, hogy a biztosítók egyáltalán szóba álljanak velünk.

Ha megtaláltuk a legmegfelelőbb biztosítói ajánlatot, nincs más dolgunk, mint egy egyszerű gombnyomással tudatni a kalkulátor üzemeltetőjével, hogy a biztosítás online megkötése mellett határoztunk.

Az online munkanélküliség kalkulátorral azt is kiszámolhatjuk, hogy az 50-250 ezer forintig terjedő, általunk választott kártérítési összeg, milyen biztosítási havi díj mellett érhető el. Egy minimális, 50 ezer forintos kártérítési összegű munkanélküli biztosítás éves díja jelenleg 18 ezer forint körüli áron mozog, melyet akár negyedéves részletekben is fizethetünk.

Természetesen, minél nagyobb kártérítési összeget szeretnénk, annál magasabb biztosítási összeggel kell kalkulálnunk.

Szintén az online munkanélküli biztosítás kötés előnyei közé tartozik a gyorsaságon túl, hogy a biztosításkötés, vagy a kárügyintézés folyamán bármikor igénybe vehetjük a kalkulátor üzemeltetője által biztosított szaktanácsadó segítségét is.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek