Online kötelező biztosítás

online kötelező biztosítás

A 21. században már egyáltalán nem megy újdonság számba az, hogy életünk számos meghatározó eseményét az interneten keresztül intézzük. Számlát fizetünk be, vásárolunk a világhálón keresztül, vagy éppen az új kötelező biztosítás megkötését intézzük a neten, megkímélve magunkat a hivatalokban történő ügyintézés fárasztó procedúrájától, mellyel ráadásul rengeteg időt takaríthatunk meg. Az online kötelező biztosítás fogalma ugyanis magába foglalja a biztosításkötés teljes menetét, a biztosító kiválasztásától a szerződés tényleges megkötésén át a teljes körű online ügyintézésig bezárólag mindent.

Az online kötelező biztosítás tagadhatatlan előnye tehát az időtakarékosság, de a pozitívumok listája ezzel még nem merül ki. Ha az online kötelező biztosítás megkötése mellett döntünk, néhány alapkérdés (gépjárművünk fajtája, az online kötelező biztosítás megkötésének oka, például kötelező váltás, új gépkocsi vásárlása, stb…, személyes és magára a gépkocsinkra vonatkozó adatok) megválaszolása után, nemcsak, hogy sort keríthetünk a kötelező váltás, vagy a biztosító váltás megejtésére - persze, ha határidőn, biztosítási évfordulón belül vagyunk -, hanem még az egyes biztosítótársaságok ajánlatait is összehasonlíthatjuk egymással.

Online kötelező biztosításunk megkötése, a konkrét biztosítótársaság kiválasztása előtt rangsorolva kapjuk meg, melyik biztosítótársaságnál, hogy alakulnak az éves biztosítási tarifák. Sőt, a legtöbb online kötelező biztosítás kalkulátor arra is képes, hogy kiszámolja helyettünk, mennyi pénzt spórolunk meg éves szinten, ha ténylegesen a kötelező váltás, a biztosító váltás mellett határozunk.

Az online kötelező biztosításnak az előnyei közé tartoznak továbbá, amellett, hogy a piacvezető biztosítótársaságok ajánlatairól egy füst alatt értesülhetünk, az akár jelentős mértékre rúgó online kedvezmények, valamint az ingyenes online szakértői segítségnyújtás, és persze magának a kötelező biztosításnak ingyenes intézése is.

Az online biztosításokra szakosodott közvetítőtársasággal online kötelező biztosítás megkötése esetén csupán egy ízben kell félig-meddig személyesen felvennünk a kapcsolatot. Ha sikerült kiválasztanunk a biztosítót, mellyel szeretnénk leszerződni és ezt az óhajunkat eljuttattuk az online közvetítő társaság felé, ők, hogy eljárhassanak a biztosítóval szemben, aláíratnak velünk egy meghatalmazási szerződést. Bár mi ezt a szerződést emailben kapjuk meg, nekünk ezt kinyomtatva, kitöltve, faxon keresztül kell visszajuttatnunk a közvetítő társasághoz.

Ha az online kötelező biztosítást sikerült valóban megkötnünk, úgy erről a szerződéskötésről is kapunk egy igazoló dokumentumot a közvetítő társaságtól, magát a biztosítási kötvényt pedig attól a biztosítótól vehetjük majd kézhez, mellyel ténylegesen szerződtünk az online procedúra keretében.

Ami az online kötelező biztosítás, magának az online kötésnek az ellenében felhozható, az talán a procedúra személytelensége, melyből néhányunk bizalmatlansága fakadhat. Ezzel szemben viszont a másik oldalon ott áll a biztosításkötéshez kapcsolódó ügyintézésnek az egyszerűsége és gyorsasága, elég csupán bő negyed óra és már elintézettnek is vehetjük a szerződéskötést.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek