Online lakásbiztosítás

online lakásbiztosítás

Lakásbiztosítási szerződésünk megkötését nemcsak személyesen intézhetjük, időt, pénzt, energiát takaríthatunk meg, ha haladva a korral az online lakásbiztosítás kötés mellett döntünk. Az online lakásbiztosítás kalkulátorok egyikének-másikának igénybevételével nemcsak az ügyintézés terhe kerül le vállunkról, akár olyan akciós ajánlatokra is rábukkanhatunk az egyes alkuszcégek, vagy biztosítótársaságok elektronikus felületein, melyeket kizárólag csak online lakásbiztosítás kötés esetén vehetünk igénybe.

Az online lakásbiztosítási kalkulátorok segédletével alapadataink, ingatlanunkra és ingóságainkra vonatkozó adataink megadása után néhány percen belül máris megismerhetjük az egyes biztosítótársaságok ajánlatait, díjszabásukat és szolgáltatásaik minőségét. A kalkulátorok rangsora alapján könnyebben és egyszerűbben választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbb online lakásbiztosítási ajánlatot, sőt, magát a lakásbiztosítási szerződést is megköthetjük a világhálón keresztül.

Az online lakásbiztosítás kalkulátorok segítségére nemcsak akkor érdemes támaszkodni, ha új ingatlant szerzünk, mely még nem rendelkezik lakásbiztosítással. Ha már van lakásbiztosítási szerződésünk, a biztosítási évforduló előtt 30 nappal érdemes szétnézni a biztosítók ajánlatai között, és ha a meglévő szerződésüknél jobb lakásbiztosítási csomagot találunk, akkor akár a meglévő lakásbiztosítás felmondása is szóba jöhet.

A megfelelő online lakásbiztosításnak a kiválasztása során ésszerű nem csupán a lakásbiztosítás tarifája alapján határozni. Érdemes ellenőrizni, az általunk választott lakásbiztosítás, milyen károk ellen nyújt fedezetet. Jó, ha ezek között minimum a tűzkár, a betöréses lopás, rablás, vízkár, villámcsapás, valamint a jégverés is szerepel.

Ugyanígy leendő lakásbiztosításunk díjának csökkentése végett nem érdemes csupán az ingatlanra kiterjedő biztosítási opciót választanunk. Hosszú távon sokkal jobban járunk, ha ingóságainkat, vagyontárgyainkat is bebiztosítjuk. Hovatovább érdemes időről-időre felülvizsgálni, ingatlanunkban vagy ingóságainkban milyen változás állt be és ezt jelenteni biztosítónk felé, nehogy otthonunk, vagyontárgyaink értékükön alul legyenek biztosítva. A lakásbiztosítás indexálás ugyan némiképp védelmet nyújt az inflációval szemben, de azért nem árt résen lenni, hisz a biztosítás összegének minden esetben a biztosított vagyontárgy újra előállítási vagy pótlási költségével kell megegyeznie. Máskülönben igen kínos szituációba kerülhetünk egy esetleges kárrendezés során.

Sok esetben a bankok, akkor is kötelezhetnek bennünket lakásbiztosítás kötésre, ha hitelt szeretnénk felvenni egy ingatlanra. Természetesen ezesetben is támaszkodhatunk az online kalkulátorok segítségére és dönthetünk az online lakásbiztosításnak a megkötése mellett is.

Alapadataink és ingatlanunk alapadatainak megadása után, ilyen például az ingatlan nagysága, építési éve, stb… a kalkulátor máris listázza számunkra az egyes biztosítók ajánlatait. Ha kiválasztottuk a számunkra legideálisabb ajánlatot, nincs egyéb dolgunk, mint online megkötni a biztosítást, mely szintén egetlen gombnyomással kivitelezhető.

Az online lakásbiztosításnak a tulajdonképpeni megkötése során több adatot is a biztosító, vagy az alkuszcég rendelkezésére kell bocsájtanunk. Ha ezt megtettük a kalkulátor máris elkészíti számunkra szerződésünket. Ezt kinyomtatva, aláírva postai úton, faxon, vagy elektronikus úton is eljuttathatjuk az ügyünkben eljáró cégnek. A biztosítási kötvényt viszont az a biztosító fogja kipostázni címünkre , mellyel ténylegesen szerződtünk.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek