Poggyász biztosítás

poggyász biztosítás

Ha az utasbiztosítás, mint olyan szóba kerül, sokaknak mindjárt a poggyászbiztosítás jut eszébe, mellyel, tévesen, automatikusan azonosítják is az utasbiztosításokat, noha azok fedezeti köre egyáltalán nem merül ki a poggyászbiztosításban. Persze poggyász- és poggyászbiztosítás között is léteznek különbségek, utasbiztosítás kötésnél egyáltalán nem elhanyagolható szempont, melyik biztosító, milyen limitösszeg mellett vállalja bőröndjeink, csomagjaink védelmét. Különösen, ha poggyászunk olyan értékes holmikat is tartalmaz, mint egy több százezret kóstáló sportfelszerelés, melynek elvesztése, elkavarodása súlyosabb anyagi veszteséget róna ránk.

Ha indulás előtt néhány nappal, netán közvetlen az indulás előtt, hisz az online alkusz biztosítók jóvoltából működtetett biztosítási kalkulátorok jóvoltából akár erre is lehetőségünk nyílhat, megkötjük utasbiztosításunkat, valóban biztosak lehetünk abban, hogy poggyászbiztosítással is rendelkezünk.

Sokan azt hiszik, velük nem fordulhat elő, hogy ellopják bőröndjeiket, hiszen árgus szemekkel vigyázzák őket, pedig még a legkörültekintőbbek csomagjaival is történhet probléma. Feltörhetik a kocsit, amiben bőröndjeink vannak, de poggyászunk elkeveredhet akár a reptéren is. Sőt, ahhoz, hogy a poggyászbiztosítás kártérítési összegéhez jussunk nem is kell elvesztenünk poggyászainkat. A biztosító a poggyász biztosítás fejében ugyanis akkor is köteles részünkre megtéríteni a szerződésben rögzített pénzösszeget kártérítés gyanánt, ha poggyászunkat külső sérelem éri.

Természetesen, azért bármit nem rejthetünk poggyászunkba, amiért a biztosító felelősséget is vállalna. A különös értéket képviselő vagyontárgyak esetén, legyen szó akár arany, akár értékes ezüstnemük, vagy egyebek védelméről, biztonságáról csak akkor gondoskodhatunk, ha poggyászunk tervezett tartalmáról a biztosítónak is fogalma van. Ilyen nagyobb értéket képviselő tárgyakért az egyes társaságok is csak magasabb díjért vállalnak felelősséget, ha vállalnak, lévén az ő kockázatuk is lényegesen magasabb. Ugyanez áll a többszázezres sportfelszerelésekre is.

A kártérítési összegnek akkor is bátran búcsút inthetünk egyszer és mindenkorra, ha a poggyászunkat ért kár, vagy az, hogy eltulajdonítják, igazolhatóan a mi hibánkból fakad, nem figyelünk rá, látható helyen hagyjuk az autónkban, stb…

A megfelelő utas és így poggyász biztosítás kiválasztásában szintén elengedhetetlen segítséget nyújtanak az alkusz biztosítók által üzemeltetett online kalkulátorok. Ezek használatával könnyedén ellenőrizhetjük, melyik biztosító, milyen díjszabás mellett, milyen fedezetekkel és limitösszegekkel vállalja poggyászunk védelmét. Hogy egyáltalán kiterjed-e ez a védelem egy videókamerára, vagy fényképezőgépre, ne adj isten egy munkaútra magunkkal cipelt laptopra is, vagy sem.

Ha ilyen tárgyak kerülnek bőröndjeinkbe, tényleg nem érdemes az alacsonyabb díjszabású poggyászbiztosítást választani a spórolás végett. Néhány plusz ezer forintot csak megér ezen tárgyak bebiztosítása, ha már annak idején kiadni, többtízezret is képesek voltunk értük. Gondoljunk csak bele, mit jelentene ezen értékek, vagyontárgyak elvesztése és a poggyász biztosítás kártérítési összege nélkül mikor és hogy volnánk képesek ismét beszerezni őket!

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek