Segédmotor biztosítás

segédmotor biztosítás

Segédmotor biztosítás alatt a robogókra, rendszám nélküli robogókra kötendő kötelező biztosítást, illetve az opcionálisan köthető casco biztosítást értjük. A kötelező biztosítás 2011-es módosításai, ahogy a motorkerékpárokat, úgy a segédmotorokat sem kímélték meg, az új, a motorok motorjának teljesítmény alapján számított éves kötelező díjak meghatározóak tehát a segédmotorok esetében is.

A segédmotor biztosítás fogalma alá tartozó casco biztosítást a robogók, segédmotorok esetében is megköthetjük a kötelező biztosítással együtt, így akár jelentős pénzösszegeket takarítva meg. A casco, bár a legtöbb esetben valóban opcionálisan választható biztosításforma, léteznek olyan kivételesnek számító, példát statuáló, szabályt erősítő esetek is, amikor a casco biztosítás megkötését is kötelező jelleggel róják fel nekünk. Ilyen eset lehet, ha például hitelre, részletre vásárolunk új robogót.

Nemcsak a casco és a kötelező együttes kötésével csökkenthetünk a segédmotor biztosítás éves díján, számos biztosító már online biztosítás kötés esetén is jelentős kedvezményeket biztosít ügyfelei számára.

Az online segédmotor biztosítás megkötését elektronikus úton az alkusz biztosítók által üzemeltetett online biztosítás kalkulátorok segítségével vitelezhetjük ki, melyek emellett tájékoztatást nyújtanak a velük partnerviszonyban álló, általában több mint tucatnyi biztosító ajánlatáról is. Alapadataink, robogónk paramétereinek megadása után számunkra már egy felállított rangsor szerint teszik hozzáférhetővé az egyes biztosítók ajánlatait, szolgáltatásait és a segédmotor biztosítás éves díjszabását, ezzel is megkönnyítve választásunkat.

Az online kötés gyorsasága, megbízhatósága és kedvezményes volta mellett szól kényelme is, hisz így, anélkül értesülhetünk a biztosítási piacon elérhető legfrissebb ajánlatokról, hogy ki kellene tennünk a lábunkat otthonunkból, hogy a személyes ügyintézés minden terhét vállunkra vennénk.

A robogósoknak nem árt tudniuk azonban, hogy a balesetmentes vezetést esetükben a biztosítók nem honorálják olyan kedvezményekkel, mint a nagyobb teljesítményű motorkerékpárok esetében, vagyis rájuk a bónusz-malusz rendszer és annak egyes díjcsökkentő/növelő bónusz és malusz osztályai sem vonatkoznak. Ennek dacára is érdemes lehet azonban még egy robogóra is cascót kötni, mely akár a lopáskárokat is megtéríti, és nem megelégedni a segédmotor biztosítás címszó örve alatt egy kötelező biztosítással, mely csak az általunk másoknak okozott károkat téríti meg, nekünk viszont egyetlen vasat sem fizet, ha saját robogónkat érné törés, lopás, vagy bármilyen elemei kár, netán totálkár.

A segédmotor biztosítást ráadásul a téli időszakban ugyanúgy szüneteltethetjük, ahogy azt a nagyobb testű motorkerékpárok esetében is megcselekedhetjük, ezzel még tovább csökkentve, minimalizálva a segédmotor biztosításra fordított éves kiadásainkat, költségeinket.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek