Síbiztosítás

síbiztosítás

Míg néhány éve a síbiztosítás szinte fehér hollónak számított a biztosítási piacon, ma már, ha Dunát még nem is lehetne rekeszteni az egyes biztosító társaságok ajánlataival, hála az egyre szélesedő választéknak, lényegesen kedvezőbb helyzetben vagyunk, ha síbiztosítást szeretnénk kötni. Sőt, már online síbiztosítás kalkulátor is működik, melyet érdemes lehet igénybe vennie mindenkinek, aki csak kicsit is a lejtők szerelmesének érzi, vallja magát.

Sibiztosítás, sielés biztosítás Ha síelni, vagy snowboardozni indulunk külföldre mindenféleképpen érdemes előre tájékozódni, melyik biztosító milyen feltételekkel, esetleg kiegészítő modulokkal vállalja a veszélyes sportból eredő kockázatokat. Mivel a síelés lényegesen nagyobb kockázatokat rejt magában, mint egy városnéző séta, vagy egy tengerparti napfürdőzés, belátható, hogy egy átlagos utasbiztosítás nem, illetve csak bizonyos kiegészítésekkel együtt lehet képes a síelésből eredő különféle kárügyeink rendezésére.

A fedezetvállalást a biztosítók két szempontból is korlátozhatják. Egyértelműen kizárják a veszélyes sportokkal, az edzéssel, versennyel kapcsolatosan bekövetkező baleseteket, vagy, ha vállalnak is rájuk kockázatot, csupán kiegészítő biztosítással (Sport Extra Pótdíj) teszik ezt, melyet külön kell megkötnünk.

Az egyes síbiztosítások természetszerűleg kerülnek többe az átlagos utasbiztosításoknál. Hisz amellett, hogy nemcsak a síelés esetén minket ért balesetek, de a sífutás, snowboardozás, szánkózás, korcsolyázás vagy hórafting közben elszenvedett sérülésekért is fedezetet vállalnak, védelmük kiterjedhet drága sportfelszerelésünkre is. Baleset vagy betegség esetén biztosítónk megtérítheti síbérletünk árát is, hogy a helikopteres mentés egekbe szökő költségeiről, mely akár a 3 millió magyar forintot is meghaladhatja, már ne is beszéljünk, mely szolgáltatás nyújtása szintén egy jó síbiztosítás alapismérve.

A másik szempont a poggyászbiztosításon belül a sporteszközökre terjed ki, sí, snowboard felszerelés, ezeket a biztosítók többsége kizárja, vagy ha vállalja is, igen alacsony limittel. A legmagasabb limitösszeg is alig éri el a 400.000 forintot. Erre a kiválasztott síbiztosítás megkötése előtt érdemes tényleg nagyon odafigyelni!

A helyes választás érdekében, igen kifizetődő lehet az online kalkulátorok segítségét igénybe venni, hogy a széles, ámde alacsony limitösszegekkel dolgozó választékból, valóban a számunkra legmegfelelőbb síbiztosítás mellett dönthessünk. A kalkulátor hathatós segítséget nyújt, hisz mind az árak, mind a szolgáltatások tekintetében összeveti helyettünk az egyes biztosítók ajánlatait.

Az online síbiztosítás előnyei közé tartozik továbbá, hogy magát a biztosítást is megköthetjük elektronikus úton, a kalkulátor segédletével. A síbiztosítás árát, mely akár már napi 700-1000 forintért is köthető, rendezhetjük bankkártyás utalással és még a kötvényre sem kell napokig várnunk. Elég, ha kinyomtatjuk a perceken belül email postafiókunkban landoló biztosítási kötvényt.

A biztosítás kiválasztásánál a síbiztosítás díja mellett tényleg figyeljünk oda a biztosító nyújtotta szolgáltatásokra. Amit a fennebb ismertetetteken túl feltétlen érdemes ellenőrizni síbiztosítás kötés előtt, hogy egy esetleges kórházi kezelésre, milyen határösszeget szab a biztosítónk. Ez egy külföldi magánklinikán ugyanis játszva milliós nagyságrendekre rúghat, amit zsebből nem valószínű, hogy egykönnyen ki tudnánk fizetni.

Viszonylag új a biztosítási piacon, de igen hasznos az úgynevezett sífelelősség biztosítás is, mely eleve beépítésre kerül a jobb síbiztosítási konstrukciókba. Ilyenkor nemcsak akkor fizet a biztosító, ha mi szenvedünk balesetet, de akkor is, ha mint a gépjárműveknél a kötelező felelősség biztosítás esetében, mi okozunk kárt, sérülést egy nem várt baleset folyamán.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek