Teljeskörű CASCO

teljeskörű CASCO

A CASCO biztosítások közül a legtöbb kártípus esetén fedezetet nyújtó biztosítást kétségkívül a teljeskörű CASCO biztosítás képviseli, mely elemi károk, üvegtörés, lopás és töréskár esetén is védelmet jelenthet gépjárművünk számára. A teljeskörű CASCO-nak létezik beépített CASCO változata is, melyet finanszírozott kisteherautók, motorok és gépkocsik esetén köthetünk meg. A teljeskörű CASCO ezenfelül lehet határozott idejű CASCO, és határozatlan idejű is, attól függően, hogy teljeskörű CASCO biztosításunkat egy vagy több évre, esetleg csak néhány napra, hétre, hónapra szeretnénk megkötni.

A teljeskörű CASCO biztosítás ellenérveként, szemben a részleges CASCO-kkal, melyek csak lopás, vagy csak töréskár esetén nyújtanak fedezetett, gyakran hozzák fel, hogy drága, ami így önmagában tényként megállapítva nem feltétlenül igaz. Bár az tény, hogy a beépített teljeskörű CASCO díja sokkal kedvezőbb, mint a külön kötött teljeskörű CASCO-é. Viszont utóbbi költségén is sokat spórolhatunk, ha például a kötelező CASCO mellett döntünk, vagyis kötelező biztosításunkat és teljeskörű CASCO-nkat együttesen kötjük meg ugyanannál a biztosítónál.

Balesetmentes vezetés esetén a CASCO bónusz is csökkentheti teljeskörű CASCO-nk tarifáját, egyes biztosítóknál még a kötelező biztosításhoz tartozó bónuszainkat is átválhatjuk CASCO bónuszokra, így szinte azonnal csökkenthetjük a teljeskörű CASCO biztosítás díját. Illetve, ha idősebb autóra kötjük a teljeskörű CASCO biztosítást, akkor is olcsóbb árat kell fizetnünk érte, mintha vadi új gépkocsi esetében tennénk ugyanezt.

A törés károk ellen, továbbá teljes és részleges lopáskárra, rablásra és rongálásra is védelmet nyújtó teljeskörű CASCO-t, mely olyan elemi károkkal szemben is biztonságot nyújt, mint például a villámcsapás, földomlás, árvíz, szélvihar, stb…, ráadásul speciális kiegészítő biztosításokkal még inkább személyes igényeikhez igazíthatjuk. Ezeket a kiegészítő biztosításokat biztosítója válogatja, de a legtöbb esetben idesorolhatók a teljeskörű CASCO-hoz társított kiegészítő élet- és utasbiztosítások, a poggyászbiztosítás, a kölcsöngépjármű-biztosítás, az extratartozék-biztosítás, a jogvédelem-biztosítás, és végül, de nem utolsó sorban az autósegély biztosítás is.

Motor CASCO esetében ilyen speciális kiegészítő biztosítások lehetnek a teljes körű CASCO mellé a bukósisakra és motoros ruhára köthető fedezet, a pályázás-törés CASCO és az úgynevezett off-road fedezet is, mely versenyszerű motoros balesetek esetén kárpótolja a biztosítottat az esetleges töréskárokért.

Motorok esetében is létezik a teljes körű CASCO-nak határozott idejű változata is, ez motoroknál féléves időtartamot jelent, tehát itt a teljes körű CASCO árát csak arra a periódusra kell kifizetnünk, ami alatt a motorunkat ténylegesen használjuk.

Természetesen a teljes körű CASCO esetében ugyanúgy számolnunk kell a CASCO önrész fogalmával, mint bármely más CASCO biztosítás esetében. Teljeskörű CASCO-nál a választható önrészek százalékos eshetőségei a 10, 20 és 30 százalékos önrész, míg az összegben kifejezett önrész minimális értéke 50 és 100 ezer forint között mozog, egyes esetekben, például határozott idejű teljes körű CASCO-nál viszont, akár 200 ezer is lehet ez a minimál érték.

Egy teljeskörű CASCO-val tehát minimálisra csökkenthetjük azon kockázatok számát, mellyel előbb-utóbb minden autós szembekerül. Birtokában nem jelenthet gondot kicserélni a szélvédőt, ha a szomszéd kölyke szórakozásból be-, letörte, vagy, ha ellopták drága hifinket és így tovább és tovább.

Hogy tényleg a legkedvezőbb tarifájú teljeskörű CASCO-t kössük meg, érdemes igénybe venni az online CASCO kalkulátorok segítségét is. Így egyszerre több biztosító árajánlatát vethetjük össze egymással és az általuk kínált szolgáltatásokkal, illetve láthatjuk azt is, melyik biztosítónál milyen kedvezményeket vehetünk igénybe, adott esetben, mely kedvezményekre vagyunk jogosultak.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek