Utasbiztosítás kalkulátor

utasbiztosítás kalkulátor

Nemcsak az online lakásbiztosítás, sportbiztosítás, vagy épp a csoportos utasbiztosítás megkötésére nyílhat módunk elektronikus úton keresztül, ezt az utasbiztosítások minden válfajának esetében megtehetjük, legyen szó akár külföldre szóló utasbiztosításról, akár éves utasbiztosításról. Az online kötést az alkuszcégek és az egyes biztosítótársaságok honlapján található utasbiztosítás kalkulátorok teszik lehetővé, melyek segítségét nemcsak az online kötés előtt érdemes igénybe venni. Már jóval az indulás előtt érdemes lehet átböngészni az utasbiztosítás kalkulátor által listázott, tucatnyinál is többre rúgó utazásbiztosítási ajánlatokat, hogy végül biztosan a céljainknak leginkább megfelelő utasbiztosítás konstrukció mellett dönthessünk.

Az utasbiztosítás kalkulátorok haszna egyfelől tehát az, hogy leveszik annak terhét vállunkról, hogy személyesen maguknak kelljen utána járnunk, melyik biztosító, milyen utasbiztosítási csomagokat értékesít, milyen szolgáltatásokat milyen díjszabással kínál fel ügyfeleinek. Az online utasbiztosítás kalkulátor, ha megválaszoltuk az általa megfogalmazott alapkérdéseket, rangsorolja a szóba jöhető utasbiztosításokat. Ezek közül kiválasztva a számunkra legmegfelelőbbet, utasbiztosításunkat online módon is megköthetjük. Csak néhány gombnyomás az órákig tartó sorban állás helyett, mely a személyes ügyintézés során várna ránk.

Az utasbiztosítás kalkulátoron keresztül megkötött online utasbiztosítás már a kötés másnapjától érvényes lehet, ha kifizettük árát és az email címünkre érkező biztosítási kötvényt is kinyomtattuk. Az utasbiztosítás kalkulátorok másik nagy előnye tehát a gyorsaság, és ráadásul azoknak is jó alternatívát kínál ez a megoldás, akik mindig az utolsó percben ébrednek fel. Így még, ha csak kicsivel korábban, mint közvetlenül az indulás előtt ocsúdnak fel is lehetőségük nyílik utasbiztosításuk megkötésére. Ha az utasbiztosítás online megkötése a célunk készítsük elő érvényes útlevelünket is, mert a kalkulátor személyes adataink lekérésekor útlevelünk számát is kérni fogja.

Az utasbiztosítás kalkulátorok ajánlataik meghatározásánál általában az alábbiakat veszik figyelembe: elsősorban az utazók számát, hiszen köthetünk akár csoportos utasbiztosítást is, az utazó utazásának célpontját, az utazás célját, a jármű fajtáját, amivel utazunk, külföldi/belföldi tartózkodásunk időtartamát, illetve poggyászunk tartalmát (videokamera, fényképező, stb… - az ilyen értékes műszaki cikkeket érdemes bebiztosítani). Opcióként felkínálhatják, hogy valamely hobbiszinten űzött sporttevékenységünkre, például síelésre vagy búvárkodásra kiegészítő biztosítást kössünk, illetve az autós asszisztencia szolgáltatást is felkínálják, mely megkötésére akkor lehet szükségünk, ha gépkocsival vágunk neki az idegennek.

Az utasbiztosítás kalkulátorok zöme különféle kedvezményeket is felkínál, melyekkel még kedvezőbbé tehetjük online utasbiztosításunk díjszabását. Ilyen kedvezmény lehet például a gyermek-, vagy családkedvezmény is.

Ezekután máris a biztosítók ajánlatának birtokába jutunk, és a minimálistól az exkluzívig (több fedezetet nyújtó utasbiztosítások) bezárólag többféle utasbiztosítási csomag közül választhatjuk ki, melyik megkötése mellett döntünk. Fontos, hogy a mérlegesnél ne csupán a biztosítás díjára támaszkodjunk, vegyük számba, milyen károkra nyújt fedezetet a biztosítás, mennyire teljes körű a védelme. Hogy az árakat is lássuk, míg egy minimál csomag 5 napos utazásra 1500 Ft körül mozog, az exkluzívé épp ennek duplájába, 3000 forintba kerül, ha egyedül utazunk.

Ha sikerült kiválasztani a megfelelő utasbiztosítást egyéb dolgunk nincs, mint alapadataink megadása után átutalni a biztosítás díját a megadott címre, majd az email postafiókunkra érkezett kötvényt kinyomtatni és másnap már nyugodtan indulhatunk neki az előttünk álló útnak.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek