Utasbiztosítás külföldre

utasbiztosítás külföldre

Aki utasbiztosítást külföldre szeretne kötni számtalan lehetőség, opció közül válogathat. Utasbiztosítást külföldre, akár néhány órával utazásunk előtt, köthetünk magunk is, de köthetnek utasbiztosítást külföldre cégek is dolgozóikra, és a csoportos utasbiztosítás válfajain belül is léteznek külföldre vonatkozó utasbiztosítások, akárcsak az éves utasbiztosítás területén.

Ha az utasbiztosítás külföldre szól, értelemszerűen szolgáltatásait belföldi utak során nem vehetjük igénybe. Ez alól kivételt képez az éves utasbiztosítások azon csoportja, melyek útlemondási fedezettel is rendelkeznek, ezt a szolgáltatást ugyanis Magyarország területén belül is igénybe vehetjük.

Az utasbiztosítás külföldre történő megkötése esetén az utasbiztosítás külföldre általában az alábbi fedezeteket foglalja magában. A nap 24 órájában elérhető úgynevezett asszisztencia szolgáltatást, ha bármilyen bajba kerülnénk, baleset és betegbiztosítást, életbiztosítást, valamint poggyászbiztosítást, illetve egyes biztosítóknál, amennyiben az utasbiztosítás külföldre szól, a befizetett díj fejében jogvédelmi biztosítást is magában rejthet az utasbiztosítás.

Azért jó, ha rendelkezünk külföldre szóló utasbiztosítással, mert egy jó utasbiztosítás külföldre utazás során számos kellemetlenségtől megkímélhet bennünket. Gondoljunk csak bele, hiányában, hogy fedeznénk akár milliós nagyságrendű orvosi kezelésünket, egy-egy szintén igen költséges műtétet, vagy drága gyógyszereinket. Arról már nem is beszélve, mi lenne, ha tartós sérülést szenvednénk, ne adj isten, lerokkannánk, és még kártérítésben sem reménykedhetnénk.

Szintén igen kellemetlen lehet, ha poggyászunkkal történik valami menetközben, érvényes külföldre szóló utasbiztosítással a zsebünkben, viszont legalább ellopott vagy elveszett értéktárgyaink anyagi térítéséről nem kell lemondanunk.

A jogvédelmi szolgáltatást is magukba foglaló külföldön érvényes utasbiztosítások előnye, hogy az esetleges perköltségeket, sőt még az óvadékot is fedezik, ha véletlen valamilyen enyhébb vagy súlyosabb szabálysértést követnénk el kint tartózkodásunk ideje alatt.

Az utasbiztosítás külföldre utazáskor, azért is nélkülözhetetlen, mert a sokak által preferált Európai Egészségkártya csupán néhány adódó kártípus esetében fedezheti, és akkor is általában csak részlegesen, költségeinket.

Ha a legjobb utasbiztosítási ajánlatot szeretnénk megtalálni, mely kedvező ára mellett elegendő számú fedezetet is nyújt, érdemes igénybe vennünk egy online utasbiztosítás kalkulátor segítségét. Ha emellett a gyors ügyintézés hívei is vagyunk, bátran dönthetünk a külföldre szóló utasbiztosítás elektronikus úton való megkötése mellett is.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek