Utasbiztosítás online

utasbiztosítás online

Azok számára, akiknek kényelmük az első, és értékes szabadidejüket sem vesztegetnék szívesen, az utasbiztosítás online módozatai jelentik a megoldást. Személyes ügyintézés, órákig tartó sorban állás helyett érdemesebb az utasbiztosítás online megkötése mellett határozni, mely kivitelezésében egy jó utasbiztosítás kalkulátor segíthet. Ezeket a kalkulátorokat minden alkuszcég honlapján megtaláljuk.

Az utasbiztosítás online megkötésének előnyei közé sorolhatjuk továbbá, hogy a kalkulátor listázza számunkra a biztosítási piacon elérhető összes hazai utasbiztosítást, azok díjzabása mellett feltüntetve szolgáltatásaik minőségét is. Ugyancsak az utasbiztosítás online kötése mellett szól, hogy amennyiben kiegyenlítettük a biztosítás díját, melyet bankkártyás utalással tehetünk meg, máris kiállítják biztosítási kötvényünket. Az alkuszcégek ráadásul az általuk értékesített utasbiztosításokra árgaranciát ígérnek. Sőt léteznek olyan speciális online kedvezmények is, melyeket csak az utasbiztosítás online megkötésekor vehetünk igénybe.

Ha az utasbiztosítás online megkötése mellett határozunk, körülbelül 5 perc alatt megköthetjük másnap már hatályos utasbiztosításunkat.

Miután megválaszoltuk az online utasbiztosítás kalkulátor kérdéseit, rögvest megtekinthetjük az egyes biztosítók ajánlatait. A kérdések megválaszolása közben természetesen lehetőségünk nyílik utasbiztosításunk specifikációjára is, attól függően, mely biztosítási szolgáltatások a legfontosabbak számunkra. Köthetünk például sportbiztosítás, vagy síbiztosítás modulokat tartalmazó utasbiztosítást, vagy olyat, mely értékeink védelmét, fényképezőnket, videókameránkat helyezi előtérbe. Természetesen csoportos utasbiztosítást is köthetünk online.

Miután megválaszoltuk a kalkulátor kérdéseit és sikeresen kiválasztottuk a számunkra mind árban, mind szolgáltatásaiban legmegfelelőbb utasbiztosítási csomagot, az utasbiztosítási szerződésünket is megköthetjük elektronikus úton. Az utasbiztosítás online megkötéséhez persze személyes adatainkat is a biztosítást bonyolító alkuszcég rendelkezésére kell bocsájtanunk. Készítsük elő útlevelünket is, mert az online kötés során, útlevélszámunkra is szükség lesz!

A biztosítás díját dombornyomott bankkártyánkkal rendezhetjük egy egyszerű internetes utalással. Vagy, ha ebben nem bízunk, választhatjuk a banki utalást is, persze ez esetben az átfutási idő is hosszasabb lesz. Sőt, van olyan alkuszcég, mely a postai utánvétel lehetőségét is felkínálja. Utóbbi esetben biztosítási csomagunkat még a kötés napján postázzák számunkra.

Ha kifizettük az utasbiztosítás online díját, máris elektronikus postafiókunkban landol biztosítási kötvényünk, melyet elég kinyomtatni érvényességéhez. Az utasbiztosítási kötvény számát általában sms-ben is megküldik számunkra. Utasbiztosításunk a kötés másnapján már védelmet is nyújt.

Fontos tudnunk azonban, hogy az online kötésre csak Magyarországon nyílik lehetőségünk, legalább egy nappal az utazás megkezdése előtt. Hiába érjük el tehát külföldről is a szolgáltató weblapját, online kötésre onnan már nem lesz lehetőségünk.

Általában az alkuszcégek az online utasbiztosítások köréből kizárják azokat, akik külföldi munkavállalásra adják fejüket, vagy huzamosabb ideig élik mindennapjaikat külföldön.

Bár az utasbiztosítások online módozatainak zöme egyként fedezetet nyújt számos probléma esetében olyan alapszolgáltatások révén, mint az asszisztencia biztosítás, a poggyász-, az életbiztosítás, valamint a jogvédelmi szolgáltatatás, egy drágább online utasbiztosítási csomag ezenfelül is tartalmaz olyan extrákat, melyek miatt érdemesebb lehet inkább annak online megkötése mellett határoznunk.

Az online utasbiztosítások közül választhatjuk az olyan speciális utasbiztosításokat is, mint a fennebb már ajánlott síbiztosítás, a búvárbiztosítás, az extrém sportbiztosítás, de akár a motoros utasbiztosítást is.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek