Utasbiztosítás

Utasbiztosítás kalkulátor

Csak pár perc és pénzt takaríthat meg a biztosítással! Számolja csak ki!

Az utasbiztosítás kalkulátor segítségével perceken belül össze tudja hasonlítani és meg is tudja kötni az Ön számára legkedvezőbb utasbiztosítást!


Amikor az ember belföldi, külföldi nyaralását tervezgeti, a legtöbbször csak utolsó esetben, vagy még akkor sem jut eszébe elgondolkozni azon, hol, melyik biztosítónál és milyen utasbiztosítást kössön. Az út és a szálloda kiválasztásánál és lefoglalásánál a lehető legkörültekintőbben járunk el, de arra még mindig nem fordítunk elég nagy figyelmet, hogy az utasbiztosítással is így tegyünk. Pedig ahhoz, hogy valóban elengedhessük magunkat egy kisebb- nagyobb utazás, megérdemelt pihenésünk során, bizony egy jó utasbiztosítás is szükséges.

Hisz gondok, sajnos már az indulás pillanatában is adódhatnak, gondoljunk csak arra, mi van, ha a reptéren lába kél csomagjainknak, poggyászunknak. És bár ez is nagy kellemetlenségeket okozhat, közel sem akkora galibát, mint amilyent egy külföldi baleset például. Ha ne adj isten kórházi ellátásra, ápolásra is szorulunk, kiadásaink valóban az egekbe szökhetnek, amit utasbiztosítás nélkül bizony zsebből kell fizetnünk.

Ezt átlátva, magunk is könnyűszerrel beláthatjuk, egy jó utasbiztosításnak több előnye van, megéri tehát nemcsak a kiadási oldalát nézni a dolognak.

Az utasbiztosítások esetében különösen igaz az, amit a biztosításokról általánosságban megfogalmaztunk, vagyis, hogy a biztosítási piac jelenlegi állása szerint ezen termékek köre is rohamtempóban bővül. Ha vesszük magunknak a fáradtságot és kicsit alaposabban körbenézünk, interneten keresztül felkeressük például az alkusz biztosítók által üzemeltetett oldalakat, magunk is látni fogjuk, hogy se szeri-se száma a megköthető utasbiztosításoknak. Ha épp a széles választék miatt nem tudnánk határozni, melyik utasbiztosítást kössük meg, a neten keresztül, akár a szakemberek véleményét is díjmentesen kikérhetjük.

Persze az online utasbiztosítás kalkulátorok is jelentős mértékben megkönnyíthetik a dolgunkat, lévén megadva úti célunkat, tartózkodásunk tervezett időtartamát, meglehetősen rövid idő, mindössze néhány perc leforgása alatt rangsorolják, melyik biztosítónál milyen fedezetekre kiterjedő utasbiztosítást köthetünk, és mindezt milyen díjszabás mellett tehetjük meg. Így választásunkat pénztárcánk vastagságának befolyása mellett, könnyedén saját igényeinkre szabhatjuk.

Ha például élünk-halunk a vizes sportokért, szörfölni kívánunk, vagy netán valami még veszélyesebb, extrém sportot szeretnénk űzni, kipróbálni külföldi nyaralásunk, kinn tartózkodásunk során, még a magasabb utasbiztosítás díjak mellett is érdemes lehet elgondolkoznunk egy olyan utasbiztosítás megkötésén, mely ezekre a sportbiztosítás modulokra is kiterjed. Hiszen ilyenkor a balesetveszély is fokozottabb.

Ugyancsak ildomos lehet olyan utasbiztosítást kötni, mely felelősségbiztosítás modulokat is magában rejt, így, ha másnak okoznak kárt is számíthatunk a biztosítónk segítségére.

Bármely utasbiztosítás is legyen a végső befutó, ha kár történik, arról ne felejtsük el értesíteni biztosítónkat. Ezt, ha igényt tartunk a minket jogosan megillető kártérítési összegre, érdemes a kár bekövetkeztétől számítva biztosítónknak mielőbb tudomására hozni, mégpedig annak 24 órás assistance szolgálatán keresztül, melyet telefonon át külföldről is könnyűszerrel elérhetünk.

Az utasbiztosítás egyik nagy előnye még, hogy egyes biztosítóknál szinte közvetlen az utazás előtt is megköthetjük őket, akár online úton is. A fontos, hogy az online kötést csak Magyarország területéről intézhetjük, így jobb, ha nem menetközben jut eszünkbe ennek leszervezése.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek