Vegyes életbiztosítás

vegyes életbiztosítás

Az életbiztosítási piacon kétféle biztosítási forma létezett. Az egyik a tisztán kockázati biztosítás, ahol a biztosító díj ellenében vállalja hogy ha a biztosított elhalálozna a tartam alatt, akkor kifizeti az előre meghatározott életbiztosítási összeget.
A másik az elérési biztosítás, amely az előre meghatározott futamidő letelte után kifizeti az addig befizetett díjakat és hozamokat. Azonban abban az esetben ha a biztosított meghal, a befizetések a biztosítónál maradnak.

A vegyes életbiztosítás ezt a két formát kapcsolja össze, további kockázati lehetőségekkel kiegészítve. A megtakarítási lehetőség mellettt biztonságot nyújt a család számára. A biztosított halála esetén vagy a tartam lejáratakor a biztosító a hozamokkal növelt biztosítási összeget, a hűségnyereség összegét valamint az esetleges rendkívüli befizetésekből származó aktuális összeget fizeti ki. A szakemberek a biztosítási díjakat biztonságos formában kamatoztatják.
Az ügyfél dönti el, hogy a biztosító szolgáltatását egy összegben, járadék formájában vagy a kettő kombinációjában veszi igénybe.

A vegyes életbiztosítás esetén szabadon választható hogy egyedül vagy esetleg a házastársával közösen veszi igénybe , egy biztosítási szerződés keretén belül igényli a biztosítási védelmet.
Évente lehetőség van a biztosító által felkínált indexálási lehetőségek közül választva (kockázatelbírálás és orvosi vizsgálat nélkül) növelni a megtakarítás értékét.

A vegyes életbiztosítás előnye még, hogy többféle díjfizetési lehetőség közül lehet választani. A magasabb díjfizetési ütem választása esetén jelentős díjkedvezményre van lehetőség.

Az vegyes életbiztosítás alapbiztosítás mellé többféle kiegészítő választható:

A vegyes életbiztosítás biztosított balesetből bekövetkező halála esetén az alapbiztosítás szolgáltatását és a baleseti halál biztosítási összegét is kifizeti a biztosító.
Balesetből adódó rokkantság esetén a rokkantság százalékában szolgáltat a biztosító.
Több biztosító 100 százalékos rokkantság esetén akár a biztosítási összeg többszörösét is kifizeti.
A baleseti kórházi napidíj , akkor szolgáltat , amikor a biztosított balesetből adódóan kerül kórházba.
A normál kórházi napi térítés betegségből adódó kórházi ápolás idején fizet napi díjat.
A műtéti térítés a biztosított műtétje esetén fizet, a who besorolás szerint. Eszerint vannak 0%-os.25%-os,50%-os,100%-os és 200%-os műtétek.

A keresőképtelenségi szolgáltatás a biztosított keresőképtelen állományba kerülésekor szolgáltat, a napi biztosítási összegnek megfelelően.

Biztosítás kalkulátor

Egyéb biztosítások

Biztosítás tipp

Legfrissebb biztosítás cikkek